Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ / Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
 
Το 2002 στις όχθες του ποταμού δημιουργήθηκε το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, ένας πεζόδρομος μήκους 14 χιλ. που εκτείνεται κατά κύριο λόγο στους δήμους Λακατάμειας και Στροβόλου. 

Τα νερά του ποταμού χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για την οχύρωση της πόλης της Λευκωσίας, αφού διοχετεύονταν στα ειδικά κατασκευασμένα φρεάτια που περιτριγυρίζουν τα Ενετικά τείχη της πόλης, εμποδίζοντας τις εχθρικές παρεμβάσεις.

Ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος του Πεδιαίου ξεκινά από την περιοχή της Ανθούπολης και καταλήγει στο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Εντός του πάρκου, στη Λακατάμια, μπορείτε να κάνετε και μια στάση στην καφετέρια «Καφεστράτα» για να απολαύσετε ένα από τα ροφήματα ή τα γλυκά που προσφέρονται εκεί. Για παιχνίδι με τα παιδιά, θα πρέπει να πάτε στο σημείο που βρίσκεται στο ύψος του Γιώρκειου.



Διεύθυνση: Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

Τα νερά του ποταμού χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για την οχύρωση της πόλης της Λευκωσίας, αφού διοχετεύονταν στα ειδικά κατασκευασμένα φρεάτια που περιτριγυρίζουν τα Ενετικά τείχη της πόλης, εμποδίζοντας τις εχθρικές παρεμβάσεις.

Σχετικά Άρθρα


Οικισμός Μάα - Παλαιόκαστρο

Μάα – Παλαιόκαστρο, ένας οικισμός στη δυτική ακτή του νήσου γνωστή σαν Κόλπος των Κοραλλιών, πολύ σημαντικός για την...


Παναγία η Καρμιώτισσα

Η Παναγία η Καρμιώτισσα είναι ένα εγκαταλελειμένο μοναστήρι, που βρίσκεται βορειοδυτικά των Πολεμιδιών.


Λαζανιάς - Φικάρδου Μονοπάτι της...

Αυτή η διαδρομή προσφέρει πανοραμικές εικόνες της γύρω περιοχής και είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα.


Μονοπάτι Αγίου Γεωργίου – Δασοβο...

Προσφέρεται για ένα περίπατο ανάμεσα στα δέντρα και την φύση αλλά παράλληλα, βρίσκεται κοντά στην πόλη.