Βενετία: Μια μοναδική εμπειρία

ΤΑΞΙΔΙΑ / ΙΤΑΛΙΑ / Βενετία: Μια μοναδική εμπειρία

Το να ταξιδέψει κανείς για πρώτη φορά στη Βενετία είναι από μόνο του μια εκπληκτική εμπειρία, πόσο μάλιστα αν συνδυαστεί με εκδηλώσεις που γίνονται συνέχεια στην όμορφη πόλη.

Γενικά είναι ένας πολύ ποιητικός χώρος, και αν πετύχετε εποχή με λίγο κόσμο (όχι καλοκαίρι, Χριστουγέννα και Καρναβάλι) νομίζει κανείς οτι έχει ταξιδέψει στο χρόνο, και τόσο οι σημερινοί κάτοικοι, όσο και οι τουρίστες φαίνονται εντελώς ξένοι με το τοπίο. Έχεις δε συνεχώς την εντύπωση οτι από κάποιο στενό θα εμφανιστούν οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει ο χώρος, οι Βενετοί από το Μεσαίωνα μέχρι την Αναγέννηση.

Σε ό,τι αφορά τη διαμονή, μάλλον δεν σας συμφέρει να μείνετε στην παλιά πόλη. Καλύτερη επιλογή είναι η Venezia mestre, ο πρώτος σταθμός του τρένου μετά τη Santa Lucia (την παλιά πόλη δηλαδή). Αν και εκεί σας φαίνεται ακριβά, δοκιμάστε πόλεις μακριά από τη Βενετία, με τις οποίες υπάρχει συχνή επικοινωνία με τα τρένα, όπως Πάδοβα,Τρεβίζο ή Βερόνα.

Τα αξιοθέατα της Βενετίας που δεν θα πρέπει να χάσετε είναι: από τα πιο δημοφιλή, όπως η πλατεία του Αγίου Μάρκου και η ομώνυμη εκκλησία που δεσπόζει, το Παλάτι των Δόγηδων ακριβώς δίπλα, με τις πασίγνωστες τοιχογραφίες βενετσιάνικης τεχνοτροπίας, η εκκλησία Santa Maria dei Miracoli, αλλά και ο περίφημος περίπατος στη Riva degli Schiavoni, αρχικά παράλληλα στο Μεγάλο Κανάλι, και μετά εσωτερικά στα σοκκάκια.

Για κάτι πιο σύγχρονο, η συλλογή Peggy Guggenheim, με έργα διασήμων νεώτερων καλλιτεχνών (Picasso, Rodin, Braque, Kandinsky, αλλά και Monet, Turner κλπ). Αν πάλι θέλετε να γυρίσετε την πόλη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προμηθευτείτε ένα χάρτη, και ξεκινήστε από το σταθμό του τρένου με την ακόλουθη πορεία: di Spagna, San Leonardo, Maddalena, Strada Nova, περιοχής Cannaregio (τουριστική περιοχή με μάσκες κλπ). Στη συνέχεια αν θελετε να δείτε και τα εξωτερικά νησιά, το κοιμητήριο στο νησί San Michele, και τα Murano και Βurano, βγαίνετε από τα σοκκάκια στη Fondamente Nuove. Ακολουθούν, Santa Maria dei Miracoli, Campo Santi Giovanni e Paolo, Palazzo Querini-Stampalia e Pinacoteca, περιοχής Castello. Aκολουθούν Palazzo Ducale, piazza San Marco, περιοχής San Marco.

Πορεία στα σοκκάκια μέχρι τη Γέφυρα της Ακαδημίας, περιοχή Dorsoduro, όπου βρίσκονται η Συλλογή Guggenheim, και η Gallerie dell' Accademia. Γενικά, και εδώ ισχύει οτι τα πιο εύκολα προσβάσιμα σημεία είναι και τα πιο ακριβά, οπότε για φαγητό κλπ, ψάξτε για πιο εσωτερικά στέκια, τα οποία προτιμούν και οι κάτοικοι της περιοχής. 

 

Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία στη Βενετία:


Expedia.com        ExodosTravel     Venere.com

Hotels.com           Agoda.com       Hotelsclick.com

Σχετικά Άρθρα


Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού (περιφερειακής ενότητας) της Κρήτης και έδρα του μητροπολιτικού ομώνυμου...


Αγκίστρι

Πνιγμένο μέσα στο πράσινο, με το πευκοδάσος να αγγίζει τη θάλασσα, είναι ένας κοντινός προορισμός στην Αθήνα είτε το...


Μαδρίτη: Αξιοθέατα εξαιρετικής ο...

Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας με 3,228,359 πληθυσμό. Είναι η τρίτη πιο δημοφιλής πόλη...


Κώς

Η Κως είναι μέρος των Δωδεκανήσων. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί τους και το δεύτερο πιο τουριστικό και δημοφιλές μετά...