Κώς


Είναι πολύ καλά οργανωμένο και έχει όλον τον χρειαζούμενο τουριστικό εξοπλισμό, όπως και μια μεγάλη επιλογή καταλυμάτων. Οι διάφορες ομορφιές την Κω δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αλλά τα γραφικά χωριά και οι πανέμορφες παραλίες της θαμπώνουν τον κάθε επισκέπτη. 

Αυτό το τμήμα της Κω περιέχει πολλές πληροφορίες φωτογραφίες, χάρτης, χωριά, ιστορία, μουσεία, αρχιτεκτονική, καιρός, ταξίδι και πολλά περισσότερα όπως μια μεγάλη επιλογή ξενοδοχείων .

Η Κως βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο νότια της Καλύμνου και βόρεια της Νισύρου, στον αρχαίο Κεραμεικό κόλπο (Kerme Körfezi) ή κόλπο της Κω και απέχει 3 μόλις ναυτικά μίλια από τις μικρασιατικές ακτές.

Αποτελεί το τρίτο σε μέγεθος νησί της Δωδεκανήσου, έχει έκταση 290,29 χιλιόμετρα, ενώ ο περίπλους του νησιού υπολογίζεται στα 60 ναυτικά μίλια. Ήταν από τους προϊστορικούς χρόνους ένας σημαντικός σταθμός της θαλάσσιας οδού που ξεκινούσε από τη Μαύρη Θάλασσα και ακολουθώντας τις ακτογραμμές της Μικράς Ασίας και των νησιών του Αιγαίου έφτανε ως την Βόρεια Αφρική.


Η Κως είναι η γενέτειρα του πατέρα της ιατρική επιστήμης, του Ιπποκράτη, που γεννήθηκε στο νησί γύρω στο 460 π.Χ. και ίδρυσε την περίφημη Ιατρική Σχολή της Κω. Το νησί φημίζεται γα την πυκνή του βλάστηση και το ήπιο κλίμα και χαρακτηρίστηκε από τον ρωμαίο γιατρό Γαλληνό ως «ο πιο εύκρατος τόπος του κόσμου».

Η μορφολογία του εδάφους ποικίλλει και είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων γεωλογικών μεταβολών και οφείλεται ιδιαίτερα στην ηφαιστειακή δραστηριότητα του γνωστού Τόξου του Αιγαίου (Νίσυρος, Θήρα, Μήλος, Μέθανα). Σύμφωνα με τις τελευταίες γεωλογικές μελέτες επτά ηφαίστεια βρίσκονται στο χώρο μεταξύ Νισύρου και Κω και ένα από αυτά βρίσκεται ανενεργό σήμερα στον Ισθμό της Κεφάλου. Η μεγάλη έκρηξη που έγινε 160.000 χρόνια πριν μεταξύ Νισύρου και Κεφάλου είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί το μισό νησί της Κω, στο δυτικό τμήμα του, με ένα στρώμα τέφρας και κίσηρης πάχους περίπου 30 μέτρων.

Στην ηφαιστειακή προέλευση της Κω οφείλεται η γονιμότητα του εδάφους, που ήταν γνωστή από την αρχαιότητα και έχει μείνει παροιμιώδης η φράση «όν ου θρέψει Κως εκείνον ουδ’ Αίγυπτος».


Στις σελίδες του δικτυακού τόπου kosinfo.gr θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το νησί μας την Κω. Ξεκινώντας από τα χωρία της Κω Ασφενδιού, Αμανιού, Αντιμάχεια, Καρδάμαινα, Κέφαλος, Μαρμάρι, Μαστιχάρι, Πυλί και Τιγκάκι πως θα πάτε, που θα μένετε, τι θα δείτε που θα φάτε και ότι αφορά την καλύτερη διαμονή σας εκεί όλα συνοδευόμενα με μία πλούσια γκάμα φωτογραφιών για να πάρετε μια γεύση από τις σπάνιες ομορφιές του νησιού μας.

Η Μαρίνα της Κω είναι σε πλήρη λειτουργία από τον Μάιο του 2001, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Βρίσκεται δίπλα στον ιστορικό Λιμένα της Κω, στην καρδιά της Δωδεκανήσου ένα από τα γοητευτικότερα θέρετρα στην Ελλάδα και ίσως η καλύτερη περιοχή γιώτινγκ στην Ευρώπη. Διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από παροχές όπως ταχύπλοα σκάφη συνοδείας, χώροι υγιεινής και λουτρά (50 μονάδες),χώρος στάθμευσης 150 αυτοκινήτων και πολλά άλλα. Η Μαρίνα της Κω μπορεί να γίνει το ασφαλές, φυσικό σας καταφύγιο. Εδώ θα απολαύσετε κάθε στιγμή από τον πολύτιμο χρόνο σας.


Η Ιστορία και η Μυθολογία της Κω με περιγραφές από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού όλα γραμμένα από την αρχαιολόγο Κυρία Σοφία Ντιντιούμη. Κως Διαμονή, Αξιοθέατα, Εκδρομές, Χάρτες και Παραδόσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη. Επαγγελματικό Οδηγό για να μπορείτε να βρίσκετε ανά πάσα στιγμή κάθε επαγγελματία ή υπηρεσία της Κω και κέντρο πληροφοριών με τα ποιο χρήσιμα τηλέφωνα του νησιού μας. Συνδέσμους τους οποίους βρήκαμε ενδιαφέροντες και μας δίνουν πρόσθετες πληροφορίες του νησιού και όχι μόνο. Εορτολόγιο, ο Καιρός και ότι έχει να κάνει με τα καθημερινά δρώμενα της Κω. 

Κώς, ένα μαγευτικό νησί, στο κέντρο του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος που εκτός από υπέροχες αμμουδιές και φυσικές ομορφιές έχει και ένα ένδοξο παρελθόν.


Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία στην Κω:

Expedia.com        ExodosTravel     Venere.com

Hotels.com           Agoda.com       Hotelsclick.com

 

Σχετικά Άρθρα


Ζάκυνθος

Στο καταπράσινο νησί του Ιονίου κάθε καλοκαίρι συνωστίζονται χιλιάδες τουρίστες, ωστόσο δεν θα συναντήσεις πουθενά...


Λας Βεγκας: Η πόλη του τζόγου

Πέντε γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνονται κάθε ημέρα στο Λας Βέγκας, όσο δηλαδή χρειάζεται ολόκληρη η Ελλάδα για...


Ελσίνκι: Περισσότερα από 50 μουσ...

Ακόμα και το χειμώνα που έχει λίγα χιόνια, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι είναι πολύ φιλόξενο. Όταν φθάσετε στη...


Θάσος

Στη Βόρεια Ελλάδα, απέναντι από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας, βρίσκεται το νησί της Θάσου. Το μήκος των ακτών της...