Ρόδος: Tο Νησί των Ιπποτών

ΤΑΞΙΔΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος: Tο Νησί των Ιπποτών

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και των ακτών της Μέσης Ανατολής όπως είναι η Κύπρος και η Αίγυπτος.

H Ρόδος, το νησί των Ιπποτών, προσφέρει στους επισκέπτες της ένα ταξίδι στο παρελθόν, διασκέδαση μέχρι το πρωί, κοσμοπολίτικα θέρετρα και όμορφες απομονωμένες παραλίες. Όπως μπορείτε να φανταστείτε η Ρόδος είναι ένας τόπος των αντιθέσεων.

Είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων (έχει έκταση 1.398 τετραγωνικών) και το τέταρτο σε έκταση νησί του Αιγαίου. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρόμων της Μεσογείου, το Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής, όπως η Κύπρος και η Αίγυπτος (οπότε να είστε προετοιμασμένοι για αρκετά ζεστό κλίμα!).

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού είναι η Μεσαιωνική Πόλη, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO. Είναι η μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη οχυρωμένη πόλη της Ευρώπης με πολλά μνημεία των ελληνιστικών, βυζαντινών, μεσαιωνικών και οθωμανικών χρόνων.

Επιπλέον, οι Πηγές της Καλλιθέας, οι αρχαιότητες της Ιαλυσού και η Ακρόπολη της Λίνδου, αποκαλύπτουν ένα μικρό μόνο μέρος της πλούσιας κληρονομιάς του νησιού. Κοντά στην πόλη της Ρόδου, ​​είναι η καταπράσινη κοιλάδα με τις Πεταλούδες, μια μαγευτική περιοχή που είναι γεμάτη ρυάκια με τρεχούμενα νερά και άπειρες πεταλούδες που προσφέρουν ένα αξέχαστο θέαμα.

Το νησί, είναι το σπίτι του Πανεπιστημίου Αιγαίου που απαρτίζεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, και το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών. Αν αγαπάτε το σινεμά, το διεθνές φεστιβάλ Ecofilms, προσφέρει κάθε Ιούνιο, πέντε ημέρες αφιερωμένες στον κινηματογράφο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Σε όλους τους τουριστικούς οικισμούς του νησιού υπάρχουν μπαράκια και κλαμπ με ακούσματα όλων των ειδών-ιδανικά για να πιείτε ένα ποτό συντροφιά με χαλαρούς ήχους ή να απολαμβάνετε σφηνάκια και να χορεύετε ασταμάτητα έως το ξημέρωμα.

Αν η παράδοση και το προσκύνημα είναι αυτά που αποζητάτε, oι σημαντικότερες θρησκευτικές γιορτές είναι της Παναγιάς της Κρεμαστής (πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου) που συνοδεύεται με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, της Παναγίας της Τσαμπίκας (8/9), του Αγίου Σούλα (τέλος Ιουλίου), της Παναγιάς Σκιαδενής στο χωριό Μεσαναγρός (Σάββατο του Λαζάρου - Κυριακή του Θωμά), η οποία ακολουθείται από την λιτανεία της εικόνας με τρόπο τελετουργικό και το προσκύνημα στην Παναγία Υψενή στη Λάρδο.

Επίσης, στη πόλη της Ρόδου σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών.

Αυτή είναι η Ρόδος, με λίγα λόγια! Με μια ομπρέλα ως ενθύμιο, την γεύση των άσπρων αμυγδαλωτών και τους ιππότες που «μάχονται» για την ψυχαγωγία σας. 

 

Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία στη Ρόδο:

Expedia.com        ExodosTravel     Venere.com


Hotels.com           Agoda.com       Hotelsclick.com

 

Σχετικά Άρθρα


Αγκίστρι

Πνιγμένο μέσα στο πράσινο, με το πευκοδάσος να αγγίζει τη θάλασσα, είναι ένας κοντινός προορισμός στην Αθήνα είτε το...


Κουφονήσια: O Κρυμμένος Παράδεισ...

Πρόκειται για δυο νησάκια, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους, μόλις, 200 μέτρων.


Λας Βεγκας: Η πόλη του τζόγου

Πέντε γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνονται κάθε ημέρα στο Λας Βέγκας, όσο δηλαδή χρειάζεται ολόκληρη η Ελλάδα για...


Ζάκυνθος

Στο καταπράσινο νησί του Ιονίου κάθε καλοκαίρι συνωστίζονται χιλιάδες τουρίστες, ωστόσο δεν θα συναντήσεις πουθενά...