Αγκίστρι

ΤΑΞΙΔΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Αγκίστρι
Το μικρό νησάκι του Σαρωνικού Κόλπου, το Αγκίστρι περιμένει να το γνωρίσεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Πνιγμένο μέσα στο πράσινο, με το πευκοδάσος να αγγίζει τη θάλασσα, είναι ένας κοντινός προορισμός στην Αθήνα είτε το καλοκαίρι, είτε το χειμώνα.

Κάθε επιθυμία ακόμα και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη μπορεί να ικανοποιηθεί στο Αγκίστρι. Θέλεις ησυχία και γαλήνη για λίγες μέρες; Θέλεις να βρεθείς μέσα στο πευκοδάσος; Να ξαπλώσεις σε αμμουδερή παραλία; Θες το παραδοσιακό λευκό χρώμα με τα σοκάκια και τα πέτρινα σπίτια; Μήπως να βρεθείς σε περιβάλλον με στυλ και πολυτέλεια; Το Αγκίστρι θα σε ικανοποιήσει πλήρως.

Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις το Αγκίστρι κατοικείται εδώ και 2.500 χρόνια. Το νησί, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελούσαν το Βασίλειο της Αίγινας του μυθικού βασιλιά Αιακού.

Πολλές περιοχές του Αγκιστρίου έχουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όπως η Μεγαρίτισσα, η Απόνησος, και το Κοντάρι. Αρχαιότητες από την προ-ιστορική περίοδο υπάρχουν ακόμα σε όλη τη Δυτική ακτή του νησιού πολύ κοντά στην επιφάνεια του νερού. Επίσης, αρχαιολογικά ευρήματα θα δείς και στο Πνευματικό Κέντρο στο Μεγαλοχώρι.

Ο πληθυσμός του Αγκιστρίου ξεκίνησε να αυξάνεται τον τελευταίο αιώνα και σήμερα φθάνει τους 1.000 μόνιμους κατοίκους.

Το καλοκαίρι, ο πληθυσμός φθάνει τις 4.500 συμπεριλαμβανομένων των ξένων, αλλά και των Ελλήνων τουριστών.

Μικρά ωραία ξενοδοχεία άρχισαν να κτίζονται στο Αγκίστρι κοντά στις παραλίες, δίνοντας μια ώθηση στον τουρισμό και κάνοντας το Αγκίστρι ιδανική περιοχή για οικογενειακές διακοπές. Τα ξενοδοχεία του νησιού είναι μικρά σε μέγεθος, δένοντας όμορφα με το περιβάλλον. Στο Αγκίστρι, μπορείς να βρείς ωραία δωμάτια, μεζονέτες με τζακούζι, ενώ πολλά από τα ξενοδοχεία έχουν πισίνα.

Παραδοσιακά τα βασικά προϊόντα του νησιού είναι το ρετσίνι, που χρησιμοποιείτο για την παραγωγή της ρετσίνας, το λάδι ελιάς, τα σύκα, και η ρίγανη.

Το νησί είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσεις ως βάση για μικρές ημερήσιες εκδρομές.

Από το Αγκίστρι μπορείς να εξερευνήσεις τα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου, την Αίγινα, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, και παράλληλα να χαρείς ξέγνοιαστες διακοπές στις παραλίες του.

Σήμερα το Αγκίστρι είναι ο αγαπημένος τόπος διακοπών των Αθηναίων και όχι μόνο, όπου πολλοί έχουν εξοχικά σπίτια και έρχονται ιδίως τα Σαββατοκύριακα να χαρούν την παραλία, το φρέσκο ψάρι και την νυχτερινή ζωή.

Γνωστοί ηθοποιοί, καλλιτέχνες, και σκηνοθέτες έχουν επιλέξει το Αγκίστρι για ξεκούραση και έμπνευση.

Μεταξύ των τουριστών του Αγκιστρίου υπάρχουν πολλοί ξένοι τουρίστες, αλλά το νησί δεν παρουσιάζει την εικόνα άλλων νησιών που έχουν μαζικό τουρισμό από tour operators. Οι επισκέπτες του είναι πιστοί και επαναλαμβανόμενοι και εύχονται το νησί να μην 'ανακαλυφθεί' από το μαζικό τουρισμό και καταστραφεί.

 

Σχετικά Άρθρα


Κέρκυρα

Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές...


Μήλος

Η Μήλος βρίσκεται στη μέση της διαδρομής ανάμεσα στην Αθήνα και την Κρήτη. Η Μήλος είναι "το νησί των χρωμάτων" χάρη στην...


Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούνται από 46 χώρια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, σκορπισμένα πάνω στα βουνά βορειοανατολικά από την...


Βενετία: Μια μοναδική εμπειρία

Το να ταξιδέψει κανείς για πρώτη φορά στη Βενετία είναι από μόνο του μια εκπληκτική εμπειρία, πόσο μάλιστα αν συνδυαστεί...