Βοστώνη: Στο επίκεντρο της Νέας Αγγλίας

ΤΑΞΙΔΙΑ / ΑΜΕΡΙΚΗ / Βοστώνη: Στο επίκεντρο της Νέας Αγγλίας

Η Βοστώνη ή Βοστόνη είναι παραθαλάσσια πόλη, πρωτεύουσα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, και μια από τις παλαιότερες πόλεις των ΗΠΑ.

Θυμίζει Ευρώπη, διόλου τυχαία, αφού οι πρώτοι άποικοι που εγκαταστάθηκαν το 1630 ήταν Άγγλοι, γι’ αυτό άλλωστε και αποκαλείται «New England».

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού των ΗΠΑ το 2010, η πόλη της Βοστώνης έχει σήμερα 617.596 κατοίκους, ενώ συνολικά η μητροπολιτική περιοχή της Βοστώνης έχει περίπου 4.500.000 κατοίκους και είναι η δέκατη μεγαλύτερη στη χώρα. 


Για βόλτα ανάμεσα σε αρχοντικά σπίτια και εστιατόρια με πλούσια μενού για brunch ή μεσημεριανό, το South End είναι η ιδανική περιοχή. Περπατώντας από εκεί για το κέντρο της πόλης, θα βρεθείς στην εκκλησία με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική Ιταλικής αναγέννησης, Church of Christ, Scientist.

Το Χάρβαρντ είναι σημείο αναφοράς της πόλης και ήδη όταν φτάνεις στην κεντρική πύλη νιώθεις δέος, γνωρίζοντας πως από εκεί έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι επιστήμονες της σύγχρονης ιστορίας.

To Freedom Trail δεν είναι στην ουσία ένα αξιοθέατο αλλά δεκαέξι. To Freedom Trail της Βοστώνης σας μεταφέρει σε μέρη όπου εξελίχθηκε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της αμερικανικής ιστορίας. Περπατήστε στην ιστορία σε ένα μονοπάτι 4 χιλιομέτρων, όπου μία  κόκκινη γραμμή από τούβλα σας οδηγεί σε σημαντικά εθνικά ιστορικά μνημεία, το καθένα κι ένας αυθεντικός θησαυρός.

Ένα από τα κορυφαία μουσεία τέχνης στη χώρα, το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης υπερέχει σε συλλογές ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, αρχαίους αιγυπτιακούς θησαυρούς, έργα καλών τεχνών της Ασίας και της Περσίας καθώς και εκθέσεις από την αρχαία Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.

Η νεότερη προσθήκη του μουσείου είναι η κατασκευή μιας ολόκληρης Αμερικανικής πτέρυγας που στεγάζει, σε χρονολογική σειρά, εξαιρετικές συλλογές της αμερικανικής ζωγραφικής, έπιπλα, διακοσμητικά, λαϊκή τέχνη, ασήμι, υαλικά και το σχέδια που χρονολογούνται από την προ-Κολομβιανή εποχή έως και τις νεωτεριστικές εποχές.

Τα κυριότερα εκθέματα περιλαμβάνουν ένα λακαρισμένο ξύλινο γλυπτό του βουδιστή Μποντισάτβα του 12ου αιώνα, το άγαλμα από ελεφαντόδοντο και χρυσό της Μινωικής Θεάς των φιδιών (Minoan Snake Goddess) από το 1500 π.Χ., και ένα άγαλμα του Φαραώ Mycerinus και της βασίλισσας του από το 2548-2530 π.Χ.


 

Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία στη Βοστώνη:


Expedia.com        ExodosTravel     Venere.com

Hotels.com           Agoda.com       Hotelsclick.com

Σχετικά Άρθρα


Ρόδος: Tο Νησί των Ιπποτών

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και...


Κώς

Η Κως είναι μέρος των Δωδεκανήσων. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί τους και το δεύτερο πιο τουριστικό και δημοφιλές μετά...


Φολέγανδρος: Με ιστορία από την ...

Με πετρώδες έδαφος και αναρίθμητες εκκλησίες, και με ιστορία που πηγάζει από την αρχαιότητα, η Φολέγανδρος διατηρεί μέσα...


Γαλλία - Παρίσι

Το Παρίσι γνωστό και ως η Πόλη του φωτός από τότε που εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι...