Κοιλάδα Διαρίζου Διαδρομή Κρασιού

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΦΟΥ / Διαδρομές του Κρασιού / Κοιλάδα Διαρίζου Διαδρομή Κρασιού
Η κοιλάδα Διαρίζου βρίσκεται στα δυτικά-νοτιοδυτικά του όρους Τροόδους και περιλαμβάνει αρκετούς τύπους βιότοπων σε μια μικρή περιοχή Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πολλά ενδημικά, προστατευόμενα ή άλλα σημαντικά είδη.

Μια εξαίσια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Διαρίζου, μέσα σε πανέμορφο ανέπαφο πράσινο περιβάλλον, που γίνεται πιο όμορφο με τα γραφικά αμπέλια και το ελκυστικό σκηνικό.

Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντήσουμε δυο επισκέψιμα οινοποιεία.

Η Κοιλάδα του Διαρίζου είναι η λιγότερο γνωστή περιοχή της Κύπρου που παράγει κρασί. Το υψόμετρο της, το χαμηλότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη που έχουν αμπέλια, και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμπελιών της είναι της τοπικής ποικιλίας Μαύρο την απομάκρυναν από το προσκήνιο της παραγωγής κρασιού.

Όπως και να έχει, με τη δημιουργία αρκετών μικρών οινοποιείων και με την εισαγωγή της μοντέρνας οινοκαλλιέργειας, η περιοχή του Διαρίζου μετατράπηκε σε ανταγωνιστική και πολλά υποσχόμενη περιοχή παραγωγής κρασιού. Εξερευνήστε την περιοχή και απολαύστε το θεαματικό ήπιο σκηνικό της, την αυθεντική φιλοξενία των ντόπιων και τις ευχάριστες απολαύσεις που προκύπτουν από το αναπτυσσόμενο εμπόριο κρασιού.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Αχέλεια
Τέρμα Διαδρομής: Αχέλεια

Σχετικά Άρθρα


Γενική Διαδρομή -2

Στην βόλτα τους αυτή οι επισκέπτες έχουν τη ευκαιρία να επισκεφθούν όχι μόνο εκκλησίες και μονές των βυζαντινών χρόνων και...


Κεντρική Δημοτική Αγορά Λευκωσία...

Η Δημοτική Αγορά της Λευκωσίας είναι επίσης γνωστή ως Αγορά του Παλιού Δημαρχείου, για τον λόγο οτι εκεί ήταν στεγασμένα...


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Αγλαν...

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αγλαντζιά ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει τη μοναδική εμπειρία να σταθεί σε απόσταση...


Μονοπάτι της Φύσης Κυπαρισσιά – ...

Το μονοπάτι ξεκινά από το δάσος περνά κατά μήκος του ποταμού Κυπαρισσιάς και καταλήγει στο φράγμα Γερμασόγειας.