Σημεία Βυζαντινής Τέχνης -2

Η διαδρομή ξεκινάει από την επαρχία της Λευκωσίας με νότια κατεύθυνση με πρώτη στάση το Πέρα Χωριό για την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην οποία μέσα μπορεί να δει κανεις τοιχογραφίες του 12ου αιώνα. Στη συνέχεια στα Κελλιά η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου περιέχει υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου και του 13ου αιώνα. Ακόμα μια στάση στη Λάρνακα για τον Άγιο Λάζαρο που είναι κτίσμα του 900 μ.Χ και βέβαια σε όλα τα πιο κάτω προτεινόμενα μνημεία που αποτελούν Βυζαντινή τέχνη σε διάφορες περιόδους.

Η διαδρομή αυτή χωρίστηκε σε δύο μέρη την Δυτική διαδρομή και την Ανατολική διαδρομή για να μην είναι μία ενιαία και πολύ μεγάλη και να μπορεί να έχει κάποιος χρόνο να εξερευνήσει όλα τα μνημεία και έτσι να καλυφθεί όλη η Κύπρος.

Κάποια από τα πιο κάτω μνημεία είναι τα ίδια και στις δύο διαδρομές.

Μπορείτε να δείτε τα εξής Μνημεία: Εκκλησία Αγίου Αντωνίου στα Κελλιά, Εκκλησία Αγίου Μάμαντος και Εκκλησία Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα, Εκκλησία Παναγίας και Εκκλησία Αγίας Μαρίνας στο Παραλίμνι, Μονή Αγίας Νάπας στην Αγία Νάπα, Εκκλησία Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, Εκκλησία Αγγελόκτιστη στο Κίτι, Εκκλησία Παναγίας στο Κιβισίλι, Μονή Τιμίου Σταυρού στο Σταυροβούνι και Βασιλικό Παρεκκλήσι στα Πυργά.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων, Πέρα Χωρίο
Τέρμα Διαδρομής: Εκκλησίες Αγίων Γεωργίου και Δημητριανού, Δάλι
Συνολική Απόσταση: 214 χιλιόμετρα

Σχετικά Άρθρα


Λαγουδερά - Αγρός Μονοπάτι της Φ...

Από την κορυφογραμμή Μαδαρής - Παπούτσας η θέα που θα αντικρίσεις είναι πανοραμική.


Εκδρομικός χώρος Αλυκή Λάρνακας

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την αλυκή στην Λάρνακα και κοντά στο αεροδρόμιο.


Πάρκο Αθαλάσσας (νοτιοδυτική είσ...

Ο «πράσινος πνεύμονας» μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης πόλης με ελάχιστους χώρους πρασίνου, της Λευκωσίας


Μουσείο της Πόλης της Λάρνακας

Το Μουσείο της Πόλης της Λάρνακας βρίσκεται στεγασμένο στην ανακαινισμένη κατοικία και τα γραφεία που βρίσκονται δίπλα από...