Μνημεία Άλλων Θρησκειών στην πόλη της Λευκωσίας

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ / Θρησκευτικές Διαδρομές / Μνημεία Άλλων Θρησκειών στην πόλη της Λευκωσίας
Αρχίζοντας από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, η οποία είναι γεμάτη με υπέροχες τοιχογραφίες, κατευθυνόμαστε προς το τέμενος Ομεριέ, που χτίστηκε κατα την περίοδο της Φραγκοκρατίας για τις ανάγκες των Αυγουστινιανών (Καθολικό Τάγμα). Ο περίπατος μέσα στην παλιά Λευκωσία δίνει την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν πολλές ορθόδοξες εκκλησίες αλλά και πιο μοντέρνες εκκλησίες Καθολικών, Μαρωνιτών και λίγο μακρύτερα Αγγλικανών. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί και το μικρό τέμενος του Μπαϋρακτάρ (σημαιοφόρου) που χτίστηκε στο σημείο πού έβαλε τη σημαία του ένας Τούρκος σημαιοφόρος, το 1570, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης.

Στην επαρχία Λευκωσίας όπως και σε ολόκληρη την Κύπρο η συνύπαρξη Ορθοδόξων, Καθολικών, Αρμενίων και Μουσουλμάνων ήταν ορατή και αυτό φαίνεταιι από τον τεράστιο αριθμό μνημείων που σώζονται μέχρι σήμερα.

Μπορείτε νε δείτε τα εξής Μνημεία: Τέμενος Μπαϋρακτάρ, Καθεδρικός Ναός Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Τέμενος Ομεριέ, τέμενος/εκκλησία Τιμίου Σταυρού Μισσιρίκου- Γοτθικός ναός Αγίας Σοφίας- ναός των Καθολικών- Μαρωνιτών και Αγγλικανών- εκκλησία Παναγίας Χρυσαλινιώτισσας- εκκλησία Αγίου Κασσιανού- Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Σημείο Εκκίνησης της Διαδρομής: Καθεδρικός Ναός Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Λευκωσία
Τέρμα Διαδρομής: Ιερός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Λευκωσία

Σχετικά Άρθρα


Σπήλαιο Αγίων 318 Πατέρων

Το σπήλαιο των Αγίων 318 Πατέρων είναι επισήμως αναγνωρισμένο απο την εκκλησία της Κύπρου και μάλιστα περιλαμβάνεται και...


Τοπικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου

Μεγάλη συλλογή κυπριακής τέχνης του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιώνα.


Νεολιθικός Οικισμός Καλαβασός - ...

Ο νεολιθικός οικισμός της Τέντας βρίσκεται σε μια φυσικά οχυρωμένη θέση.


Μάντρα του Καμπιού

Στον δρόμο από Καπέδες προς τη Μονή Μαχαιρά βρίσκεται ο εκδρομικός χώρος Μάντρα του Καμπιού.