Εκκλησία Αγίας Χριστίνας

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ / Εκκλησία Αγίας Χριστίνας
Η εκκλησία βρίσκεται στην καρδιά του χωριού της Γερμασόγειας και είναι η αρχαιότερη από τις εκκλησίες που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.

Λέγεται πως έχει χτιστεί  το 12ο αιώνα και αναστηλώθηκε το 1996. Πετρόκτιστη, που βρίσκεται σε ένα στένο ανηφορικό δρομάκι γύρω από παραδοσιακές πετρόκτιστες κατοικίες.

Πανέμορφο εκκλησάκι όπου πλέον  φιλοξενεί επίσης κι ένα εκκλησιαστικό μουσείο.

Η εκκλησία της Αγίας Χριστίνας με μια μικρή επίπεδη στέγη αρκετές φορές υποβάλλονται σε αποκατάσταση, και λένε πως εκεί ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες του XVI αιώνα.

Η γύρω περιοχή περιλαμβάνει μικρά παραδοσιακά καφενεία όπου μπορείς να απολαύσεις τον κυπριακό σου καφέ βλέποντας τους κατοίκους να πηγαινοέρχονται απολαμβάνοντας της ηρεμία του χωριού.

Διεύθυνση: Γερμασόγεια, Λεμεσός
Tηλέφωνο:  +357 25 879  898
Περίοδος Λειτουργίας: Ολόχρονα

Σχετικά Άρθρα


Μονοπάτι Σταυροβούνι – Αγγλισίδε...

Ξεκινά λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι του Σταυροβουνιού και καταλήγει 2km έξω από το χωριό Αγγλισίδες κοντά στο σφαγείο.


Κίτιον Πολιτιστική Διαδρομή Αφρο...

Ο σημαντικός Αρχαιολογικός χώρος είναι στην περιοχή του Κιτίου - Καθάρι όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τη...


Βυζαντινό Μουσείο - Ίδρυμα Αρχιε...

Το Βυζαντινό Μουσείο παρουσιάζει την πλουσιότερη και αντιπροσωπευτικότερη συλλογή έργων βυζαντινής τέχνης, που έχουν την...


Παραλία Καστέλλα

Αμμώδης παραλία, κοσμοπολίτικη, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ωραιότερες της Λεμεσού.