Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής Πάφου

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΦΟΥ / Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής Πάφου
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής Πάφου (ΚΠΕΕΠ) βρίσκεται στο όριο του χωριού Επισκοπή πάνω στον κύριο δρόμο που συνδέει το χωριό με την Πάφο. Η απόσταση από τον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της Πάφου είναι μόλις 11 km.

Η Επισκοπή Πάφου είναι ένα μικρό χωριό κτισμένο αμφιθεατρικά στη βορειοδυτική πλαγιά της Κοιλάδας της Έζουσας και διασώζει πολλά από τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Το χωριό είναι κτισμένο γύρω από τον μεγαλύτερο μονόλιθο της Κύπρου.

Η Κοιλάδα της Έζουσας είναι μια από τις ομορφότερες κοιλάδες της Κύπρου. Λόγω της μεγάλης οικολογικής της αξίας έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό  δίκτυο  Προστατευομένων Περιοχών NATURA 2000.

Το ΚΠΕΕΠ αποτελείται από τον χώρο υποδοχής, την αίθουσα προβολών, την αίθουσα εκθεμάτων, το εργαστήριο και βοηθητικούς χώρους. Εξωτερικά υπάρχει βοτανικός κήπος με είδη χλωρίδας από την κοιλάδα της Έζουσας.

Το ΚΠΕΕΠ είναι ανοιχτό για το κοινό για την περίοδο Ιούνιο μέχρι Φεβρουάριο από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή μεταξύ των ωρών 09:00-14:00 και για την περίοδο Μάρτιο- μέχρι Μάιο από την Δευτέρα μέχρι το Σάββατο μεταξύ των ωρών 09:30-14:00. Στο κέντρο υπάρχει τέλος εισόδου €2 για όλους τους επισκέπτες.

Τηλ: 00357-26642234
Fax: 00357-26642936
Email: epeicentre@cytanet.com.cy

Σχετικά Άρθρα


Ιερά Μονή Παναγίας του Σίντη

Το εγκαταλελειμμένο αυτό μοναστήρι ιδρύθηκε το πιθανότερο κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας.


Γενική Διαδρομή -1

Μια βόλτα στην γύρω περιοχή θα βοηθήσει να εξερευνήσει ο επισκέπτης διάφορα δείγματα εκκλησιαστικής τέχνης αρχίζοντας από...


Παραλία Φάρος - Περβόλια

Η παραλία Φάρος είναι από τις μικρότερες και ωραιότερες παραλίες της Λάρνακας.


Χοιροκοιτία Μονοπάτι της Φύσης

Η διαδρομή σε οδηγεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Χοιροκοιτίας, ενός από τους σημαντικότερους οικισμούς της Νεολιθικής...