Υπαίθρια Αγορά Πλατείας ΟΧΙ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ / Υπαίθρια Αγορά Πλατείας ΟΧΙ
Η Κύπρος είναι σαν ένα τεράστιο ανοιχτό μουσείο όπου μπορεί κανείς να δει τις αποδείξεις του περάσματος των πολλών κατακτητών που την διοίκησαν για χρόνια.

Η υπαίθρια αγορά του ΟΧΙ, διαφορετικά υπαίθρια αγορά του Μπαϊρακτάρη πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στην περιοχή του τζαμιού του Μπαϊρακτάρη, πάνω στον προμαχώνα Κονστάντζα, έναν από τους 11 προμαχώνες των Ενετικών τειχών της Επαρχίας Λευκωσίας. Το όνομά της το πήρε από την Τούρκικη λέξη “bayrak”.

"Bayrak" σημαίνει "σημαία του πολέμου", λόγω του οτι σε αυτό το σημείο οι πρώτοι Οθωμανοί σήκωσαν τη σημαία τους όταν έπεσε η πόλη στα χέρια τους το 1570. Σύμφωνα με την παράδοση ο πρώτος “bayraktar”, δηλαδή "σημαιοφόρος" που μπήκε στην πόλη σκοτώθηκε και τάφηκε στο σημείο αυτό.

Οι παραγωγοί του Δήμου Λευκωσίας μαζεύονται εδώ κάθε Τετάρτη και πουλάνε τα προϊόντα τους, που είναι κυρίως φρούτα και λαχανικά.

Διεύθυνση Υπαίθρειας Αγοράς ΟΧΙ: Λεωφόρος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Προμαχώνας Κονστάντζα, Λευκωσία
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη: 06:00π.μ. - 17:00μ.μ.
Περίοδος Λειτουργίας:Ολόχρονα

Σχετικά Άρθρα


Παραλία Φάρος - Περβόλια

Η παραλία Φάρος είναι από τις μικρότερες και ωραιότερες παραλίες της Λάρνακας.


Η τιμητική Προσκύνηση του Τιμίου...

Η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Τόχνη είναι η μοναδική που χτίστηκε πάνω σε γεφύρι, η ομώνυμη εκκλησία του Πελενδρίου...


Βασιλικό Παρεκκλήσι

Το «Βασιλικό Παρεκκλήσι» της Αγίας Αικατερίνης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο...


Μονοπάτι Αταλάντη

Εκεί θα δεις ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα αόρατου, ηλικίας 800 χρόνων!