Παρεκκλήσι Άγιος Γεώργιος - Γερμασόγεια

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ / Παρεκκλήσι Άγιος Γεώργιος - Γερμασόγεια
Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο χωριό της Γερμασόγειας. Συγκεκριμένα βρίσκεται μόνο του στο ψηλότερο σημείο του χωριού, πάνω από τον ποταμό.

Όμορφο, μικρό, λιτό χωρίς πολλά - πολλά με θέα τα βουνά. 

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου γιορτάζεται στις 3 Νοεμβρίου και την Τρίτη της Λαμπρής και η ανέγερση του σημερινού Παρεκλησίου άρχισε το 1981 αφού προηγουμένως κατεδαφίστηκε ένα άλλο.

Στο εσωτερικό της, αυτό που δημιουργεί εντύπωση είναι τα πολύ έντονα χρώματα και το πάνω μέρος της που σχηματίζει ένα πολύγωνο.

Λέγεται πως το χωριό αρχικά βρισκόταν εκεί που βρίσκεται σήμερα κτισμένο το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και ότι η περιοχή αυτή ήταν γνωστή στους προγόνους μας σαν παλιομονάστηρο.

Αφού απολαύσεις, λοιπόν, τον καφέ σου στα παραδοσιακά καφενεία του γραφικού αυτού χωριού αξίζει να επισκεφθείς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Διεύθυνση: Χωριό Γερμασόγειας


 

Σχετικά Άρθρα


Παναγία η Καρμιώτισσα

Η Παναγία η Καρμιώτισσα είναι ένα εγκαταλελειμένο μοναστήρι, που βρίσκεται βορειοδυτικά των Πολεμιδιών.


Παραλία Περνέρα

Η Περνέρα έχει μήκος 350 μέτρα και βρίσκεται στην Αγία Νάπα μεταξύ των παραλιών Βαθιά Γωνιά και Κατσάρκα.


Παραλία Πισσούρι

Η παραλία αυτή είναι ξεχωριστή για τη ψιλή χρυσή της άμμο, τα πολύχρωμα βότσαλα, τα μέτρια κύματα και τα κρυστάλλινα...


Εκκλησία Αγίου Νικολάου της Στέγ...

Από το 1985 περιλαμβάνεται, μαζί με εννέα άλλες τοιχογραφημένες βυζαντινές εκκλησίες του Τροόδους, στον κατάλογο των...