Άγιος Γεώργιος (Kυκλικό) Μονοπάτι της Φύσης

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ / Άγιος Γεώργιος (Kυκλικό) Μονοπάτι της Φύσης
Ο εκδρομικός χώρος, ο υδατοφράκτης και το Περιβαλλοντολογικό Κέντρο στη συμβολή της Λεωφόρου Κερύνειας (Κηρυνείας) με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας, θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον σ΄ αυτή τη διαδρομή.

Το πάρκο του Αγίου Γεωργίου είναι κομμάτι του Εθνικού Κρατικού Δάσου Αθαλάσσας έκτασης 900 περίπου εκταρίων.

Σε όλη την έκταση του Πάρκου και ειδικά γύρω και μέσα στην λίμνη θα συναντήσεις πολλά είδη ζωής που φιλοξενούνται όπως πουλιά, νυχτερίδες, πάπιες, ψάρια, χελώνες, ερπετά, γάτες, λαγοί, αλεπούδες,  σαύρες, σκάρνοι, αλλά και εκατοντάδες διαφορετικά είδη βλάστησης όπως πευκα, ευκάλυπτοι, ακακίες, κυπαρίσσια, σηιννιές κ.ά.

Στο πάρκο του μονοπατιού, θα βρεις πορείες ποδηλατόδρομου αν είσαι λάτρης του αθλήματος, παιδική χαρά και εκδρομικούς χώρους. Ζώντας σε μια χώρα η οποία, όπως γνωρίζεις, ταλαιπωρείται απο την ανομβρία, το Δάσος της Αθαλάσσας αποκτά ακόμα σημαντικότερο ρόλο.

Αυτός ο χώρος είναι σημείο αναφοράς για όλους εμάς που θέλουμε να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε, να παίξουμε και να γυμναστούμε ή απλά να γίνουμε για λίγο ένα με την φύση!

Ας απολάυσουμε και ας προστατευσουμε ταυτόχρονα όλοι μας αυτό τον μικρό παράδεισο.

Καλή σας περιδιάβαση!

Σημείο Εκκίνησης: Χώρος στάθμευσης φράγματος Αγίου Γεωργίου. Πρόσβαση από την κεντρική οδό Αγλατζιάς - Γερίου και τη Λεωφόρο Κηρυνείας, κοντά στη διασταύρωση με το δρόμο Αγλατζιάς - Γερίου.

Τέρμα: Υδατοφράκτης Αγίου Γεωργίου

Εκτιμώμενη Διάρκεια: 45 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Κατηγορία 1: Εύκολο μονοπάτι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μορφολογίας εδάφους και ήπιες υψομετρικές διαφοροποιήσεις.

Μήκος Διαδρομής: 2 χιλιόμετρα

 

Σχετικά Άρθρα


Μοναστήρια της Κύπρου - 2

Θεωρείται ως η πιο μικρή από τις διαδρομές χωρίς όμως αυτό να δηλώνει ότι είναι μικρότερης αξίας. Στο Δάλι, η εκκλησία του...


Ιερά Μονή Σταυροβουνίου

Σε μια πανοραμική βουνοκορφή της Κύπρου, σαν μια γιγάντια αετοφωλιά, βαλμένη από το χέρι του Θεού, αιώνες τώρα στην κορυφή...


Φράγκικα Λουτρά

Χτίστηκαν στα τέλη του 14ου με τις αρχές του 15ου αιώνα και απαρτίζονται από ένα κεντρικό δωμάτιο με πλευρικές προεκτάσεις...


Πολιτισμική Χριστιανική Κύπρος Α...

Η ορθόδοξη πίστη και η πορεία της αυτοκέφαλης Κυπριακής εκκλησίας αναπαριστάται στις τοιχογραφίες της εκκλησίας του...