Παραλία Πισσούρι

ΕΚΔΡΟΜΕΣ / ΠΑΡΑΛΙΕΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ / Παραλία Πισσούρι
Η παραλία αυτή είναι ξεχωριστή για τη ψιλή χρυσή της άμμο, τα πολύχρωμα βότσαλα, τα μέτρια κύματα  και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά της. 

Η ασύγκριτη ομορφιά της, σε συνδυασμό με το φως και τη λευκότητα των δύο λόφων, προσφέρει ένα θεαματικό μέρος αναψυχής για όλους τους επισκέπτες της. Είναι η ιδανική παραλία (μήκος 1.500 μέτρα και πλάτος 90 μέτρα) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους λουόμενους.

Οι λάτρεις των σπορ μπορούν να κάνουν θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα, ιστιοπλοία και paraglide. Οι λουόμενοι μπορούν να βάλουν τις δικές τους ομπρέλες και να περάσουν μια ευχάριστη μέρα.

Η παραλία του Πισσουρίου βρίσκεται στο νότιο άκρο του παλιού χωριού της επαρχίας Λεμεσού. Προστατευμένη από το ακρωτήρι «Άσπρο» και τους θεαματικούς λευκούς του λόφους, έναν από κάθε πλευρά, η παραλία του Πισσουρίου προσφέρει μοναδική ηρεμία και γαλήνη.

Η παραλία του Πισσουρίου είναι περήφανη που παρέχει δωρεάν τις παραλιακές της εγκαταστάσεις. Δύο αποδυτήρια, τουαλέτες και ντους προσφέρονται για κοινή χρήση. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός από καλά εκπαιδευμένους ναυαγοσώστες περιπολούν την περιοχή, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Όλες αυτές οι παροχές βοηθάνε τους επισκέπτες να απολαύσουν την ημέρα τους κάνοντας το Πισσούρι ένα άνετο, ασφαλές και με σωστή υποδομή για τους λουόμενους μέρος.

Ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται κοντά στην παραλία προσφέρει πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς να κοπιάσει κάποιος.

Προς την παραλία υπάρχουν πέντε περάσματα, για όσους είναι με τα πόδια, δύο από τα οποία είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να μπορούν να τα διασχίσουν και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις, για παράδειγμα εστιατόρια, μπαρ, πιτσαρίες αλλά και διάφορα καταστήματα που μπορεί εύκολα να επισκεφθεί κάποιος.

Διαπίστευση Παραλίας: Μπλε Σημαία
Οι Διευκολύνσεις που παρέχονται είναι οι εξής: Ναυαγοσώστης, Αποδυτήρια, Τουαλέτες, Ντους.

 

Σχετικά Άρθρα


Μουσείο Ιστορικού Αυτοκινήτου

Ο γνωστός Κύπριος βετεράνος ραλίστας, που γύρισε όλο τον κόσμο για να συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες...


Ιερός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Ο ξυλόστεγος ναός είναι το πιο σημαντικό αξιοθέατο της κοινότητας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στα βορειοανατολικά...


Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσοκουρδαλ...

Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας, ένα όμορφο μεσαιωνικό κτίσμα, παρέμενε μέχρι πρόσφατα άγνωστη για τον πολύ...


Πάρκο Αθαλάσσας (νοτιοδυτική είσ...

Ο «πράσινος πνεύμονας» μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης πόλης με ελάχιστους χώρους πρασίνου, της Λευκωσίας