Παραλία Περνέρα

Η Περνέρα είναι καλυμμένη από χρυσή άμμο, είναι οργανωμένη και τη χαρακτηρίζουν κύματα μέτριας έντασης. Έχει μήκος 350 μέτρα και πλάτος 25 και βρίσκεται στην Αγία Νάπα μεταξύ των παραλιών Βαθιά Γωνιά και Κατσάρκα. 

Στα βόρεια η παραλία είναι καλυμμένη με ψιλή και χρυσή αμμουδιά, ενώ το δυτικό της μέρος έχει βράχια λόγω της χερσονήσου που σχηματίζεται εκεί. Τα νερά της μπορούμε να πούμε ότι είναι συνήθως ήρεμα, αλλά με μεγάλη σιγουριά λέμε ότι είναι πεντακάθαρα!

Ο επισκέπτης στη γύρω περιοχή μπορεί να βρεί εξοπλισμό θαλάσσιων σπορ προς ενοικίαση και χώρους διαμονής, ενώ ναυαγοσώστες και ναυαγοσωστικός εξοπλισμός είναι διαθέσιμα από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Στην παραλία οι επισκέπτες θα βρουν αρκετές ανέσεις όπως αποχωρητήρια, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης και ομπρέλες.

Κοντά στην παραλία μπορείς να απολαύσεις νόστιμα γεύματα στις γύρω ταβέρνες οι οποίες ικανοποιούν επαρκπώς όλα τα γούστα. Επιπρόσθετα, τριγύρω θα βρεις πάρα πολλά περίπτερα, όπου μπορείς να προμηθευτείς τα απαραίτητα.

Αν θες να πας ένα χαλαρό περπάτημα για απόλαυση των αξιοθέατων ή ίσως και για λίγο παγωτό, υπάρχει ένας πεζόδρομος ο οποίος εκτείνεται κατά μήκος της ακτής και ενώνει το λιμάνι με την παραλία Βαθιά Γωνιά.


Αφού δύσει ο ήλιος, η διασκέδασή σου μπορεί να συνεχιστεί στα μπαράκια της Αγίας Νάπας. 

Στα δυτικά οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να απολαύσουν ωραία βραδινή βόλτα προς την παραλία Μακρόνησος.

Η πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο Τάφοι της Μακρόνησου είναι πολύ εύκολη.

Τέλος, η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη με τα πόδια, αλλά και με το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο, αφού υπάρχει χώρος στάθμευσης.

Στην παραλία Περνέρα έχει απονεμηθεί βραβείο γαλάζιας σημαίας για την καθαρότητα των νερών της.

Διαπίστευση Παραλίας: Μπλε Σημαία
Οι Διευκολύνσεις που παρέχονται είναι οι εξής: Ναυαγοσώστης, Θαλάσσια Σπορ, Αποδυτήρια, Τουαλέτες, Ντους, Κρεβατάκια, Ομπρέλες, Πάρκινγκ Αυτοκινήτων


 

Σχετικά Άρθρα


Παραλία Φοινικούδων

Το υποκοριστικό «Φοινικούδες» σημαίνει μικρές φοινικιές (που τώρα πια μεγάλωσαν κι έγιναν δέντρα) που φυτεύτηκαν το 1922. ...


Εκδρομικός χώρος Αλυκή Λάρνακας

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την αλυκή στην Λάρνακα και κοντά στο αεροδρόμιο.


Παραλία Αόρατοι - Γαλάζια Σημαία

Η παραλία Αόρατοι βρίσκεται στον Πύργο της Λεμεσού και αποτελεί αμμώδη παραλία.


Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου

Το Μουσείο αυτό δρύθηκε στα 1936. Αρχικά στεγαζόταν στο Ιακώβειο Δημοτικό Σχολείο και αργότερα μεταφέρθηκε στο σύμπλεγμα...