Για παραλία, ψήνεσαι; 6+1 παραλίες της Κύπρου για να επισκεφτείς φέτος!

BLOG / Για παραλία, ψήνεσαι; 6+1 παραλίες της Κύπρου για να επισκεφτείς φέτος!
Τώρα που μπήκε σχεδόν και επίσημα το καλοκαίρι, καιρός να δούμε μαζί ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες στην Κύπρο.

Βάλαμε τα μαγιό μας, λοιπόν, και ξεχυθήκαμε στις ωραιότερες παραλίες της Κύπρου. Κολυμπήσαμε, κάναμε ηλιοθεραπεία και…βαθμολογήσαμε. Αγία Νάπα, Πρωταράς, Λάρνακα, Λεμεσός ή Πάφος, εμείς παρουσιάζουμε, εσύ αποφάσισε, πάρε γυαλιά ηλίου, πετσέτα και έφυγες!

1. Κόλπος Fig Tree
Fig-Tree-Bay-(9).jpg
 
Η παραλία του Πρωταρά, ή άλλως ο κόλπος Fig Tree,  είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Κύπρου.  Με τα καθαρά, ρηχά νερά της και την ψιλή, χρυσή της άμμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ντόπιους και στους ξένους τουρίστες κι έχει ψηφιστεί στο Trip Advisor ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.  Είναι διαπιστευμένη με τη “Γαλάζια Σημαία” για την εξαιρετική ποιότητα των νερών της και των διευκολύνσεων που παρέχονται στους λουόμενους και κατέχει τον τίτλο της “Πράσινης Παραλίας”.
 
Η παραλία πήρε το όνομά της από τη συκιά που υπάρχει στο πίσω μέρος της παραλίας, την οποία έφεραν μαζί τους οι κατακτητές από την ανατολή το 17ο αιώνα. Η βραχονησίδα που υπάρχει σε μικρή απόσταση από την ακτή συμβάλλει στο ειδυλλιακό τοπίο και αποτελεί την ίδια στιγμή σημείο εξερεύνησης για μικρούς και μεγάλους.

Στο Fig Tree Bay υπάρχουν σύγχρονες διευκολύνσεις, συμπεριλαμβανομένων διευκολύνσεων για άτομα με κινητικά προβλήματα. Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης κρεβατιών και ομπρελών, καθώς και θαλάσσιων σπορ. Παρέχονται, επίσης, υπηρεσίες ναυαγοσώστη.

Οι Διευκολύνσεις που παρέχονται είναι οι εξής: Ναυαγοσώστης, Θαλάσσια σπορ, Πρόσβαση αναπήρων, Αποδυτήρια, Τουαλέτες, Ντους, Κρεβατάκια, Ομπρέλες, Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.
 
2. Κόλπος Κόννος, Αμμόχωστος
Konnos-Beach-(6).jpg

Η παραλία εδώ αποτελεί μια από τις πιο γραφικές παραλίες της Κύπρου, καλά προστατευμένη από ανέμους και βεβαίως σχεδόν χωρίς καθόλου κύμα. Έχει 200 μέτρα μήκος και 35 μέτρα πλάτος και είναι σκεπασμένη με χρυσή και λεπτή άμμο.

Ο Κόννος βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας στο δρόμο ανάμεσα στο Κάβο Γκρέκο και στον Πρωταρά και είναι η τελευταία παραλία που οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου. Είναι μία από τις ωραιότερες και από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού και προστατεύεται καλά ακόμα και από σφοδρούς ανέμους.

Στην περιοχή μπορείς να βρεις θαλάσσια σπορ και χώρους διαμονής για ενοικίαση αλλά και εστιατόρια και περίπτερα, ενώ οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό είναι διαθέσιμες από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Στην παραλία  μπορείς να φτάσεις εύκολα με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο ή με τα πόδια.

Έχει βραβευτεί με μπλε σημαία λόγω της καθαρότητας των νερών της.

Παρέχονται διευκολύνσεις όπως Ναυαγοσώστης, Θαλάσσια Σπορ, Αποδυτήρια, Τουαλέτες, Ντους, Κρεβατάκια, Ομπρέλες, Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.
 
3. Παραλία Άμμος του Καμπούρη
Kambouri-Beach-(11).jpg

Η παραλία Άμμος του Καμπούρη βρίσκεται σε έναν ορμίσκο ανάμεσα στην παραλία Γλυκό Νερό και στην παραλία Κέρμια.
 
Η Άμμος του Καμπούρη αποτελεί ήσυχη παραλία που θα σου προσφέρει χαλάρωση πάνω στην απαλή, ψιλή, χρυσή άμμο. Η παραλία έχει μήκος 100 μέτρα, πλάτος 25 μέτρα και την χαρακτηρίζουν κύματα μέτριας έντασης.

Στην περιοχή μπορεί να βρεις θαλάσσια σπορ προς ενοικίαση και χώρους διαμονής αλλά και ένα περίπτερο, ενώ ναυαγοσώστης και ναυαγοσωστικός εξοπλισμός υπάρχει από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Στην παραλία μπορείς να πας με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο ή με τα πόδια.

Η παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία, λόγω των καθαρών νερών της.

Παρέχονται διευκολύνσεις όπως: Ναυαγοσώστης, Αποδυτήρια, Τουαλέτες, Κρεβατάκια, Ομπρέλες, Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων
 
4. Παραλία Αγία Θέκλα, Αμμόχωστος
Agia-Thekla-Beach-Blue-Flag-(3).jpg

Αποτελεί ιδανικό σημείο για μπάνιο και βόλτα! Η Αγία Θέκλα είναι μια μικρή παραλία που ονομάστηκε έτσι από ένα παλιό εκκλησάκι της περιοχής. Αυτή η παραλία με τη λεπτή, χρυσή άμμο έχει μήκος 300 μέτρα και πλάτος 25 μέτρα. Βρίσκεται τρία χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της Αγίας Νάπας, στην Αμμόχωστο και είναι μια παραλία με μικρά κύματα. Υπάρχουν ναυαγοσώστες και ναυαγοσωστικός εξοπλισμός από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Παρέχεται η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και μπορείς να εξυπηρετηθείς από ένα μικρό κατάστημα που βρίσκεται εκεί κοντά. Η παραλία βρίσκεται, σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Αγία Νάπα και μπορείς να πας σ' αυτή με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο ή και με τα πόδια.

Σημείωσε ότι της έχει απονεμηθεί μπλε σημαία για την καθαρότητα των νερών της!

Οι διευκολύνσεις που σου παρέχει είναι Ναυαγοσώστης, Θαλάσσια Σπορ, Αποδυτήρια, Τουαλέτες, Ομπρέλες, Χώρος Στάθμευσης Αυτοκινήτων
 
5. Παραλία Γλυκύ Νερό, Αμμόχωστος
Glyki-Nero-Beach-Blue-Flag-(7).jpg

Η παραλία Γλυκύ Νερό αποτελεί ιδανικό σημείο για μπάνιο καθώς χαρακτηρίζεται από ψιλή χρυσή άμμο και έχει βραβευτεί με μπλε σημαία λόγω των καθαρών νερών της. Έχει μήκος 250 μέτρα και πλάτος 40 μέτρα, ενώ τα κύματα της είναι μέτριας έντασης. Η παραλία Γλυκύ Νερό βρίσκεται στην Αγία Νάπα της επαρχίας Αμμοχώστου.

Στην γύρω περιοχή μπορεί να βρεις εξοπλισμό για σπορ προς ενοικίαση και ξενοδοχεία για να μείνεις. Οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό προσφέρονται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Στην παραλία μπορείς εύκολα να φτάσεις χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο ή με τα πόδια.

Ανάμεσα σε άλλες διευκολύνσεις που παρέχει είναι Ναυαγοσώστης, Θαλάσσια Σπορ, Αποδυτήρια, Τουαλέτες, Ντους, Ομπρέλες, Χώρος Στάθμευσης Αυτοκινήτων.

6. Aκτή Ολυμπίων Β', Λεμεσός
Ακτη-Ολυμπιων-B-(10).jpg

H Ακτή Ολυμπίων Β' είναι μια αμμώδης παραλία στα ανατολικά της επίχωσης της Λεμεσού και θεωρείται απομονωμένη παραλία. Οι περισσότεροι την προτιμούν για βόλτα το απόγευμα προς βράδυ. Εκεί μπορείς να δεις το ηλιοβασίλεμα και τα αστέρια χαλαρώνοντας από την κούραση της ημέρας.

Η παραλία αυτή διαθέτει καθαρά νερά, προσφέρει σπορ, κρεβατάκια, ομπρέλες, ακόμη και ποδήλατα προς ενοικίαση. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με λεωφορείο, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και ποδήλατο. Δίπλα υπάρχει μια καφετέρια όπου μπορείς να καθίσεις να απολαύσεις το ποτό σου ή κάποιο σνακ.

Διαθέτει διευκολύνσεις για άτομα με προβλήματα κινητικότητας και της έχει απονεμηθεί Γαλάζια Σημαία. Υπάρχουν κυματοθραύστες καθ’ όλο το μήκος της ακτής.  Από την παραλία περνά το μονοπάτι μήκους 14 χλμ που συνδέει όλες τις παραλίες της (κεντρικής) Λεμεσού (σε κάποια τμήματα της ακτής το μονοπάτι διακόπτεται).
 
7. Παραλία Αφροδίτη, Λεμεσός
Παραλια-Αφροδιτη-(12).jpg

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Λεμεσού. Βρίσκεται κάτω από το ξενοδοχείο Saint Raphael και περιτριγυρίζεται από φοίνικες και πολύ πράσινο, σχηματίζοντας ένα σκηνικό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα με αυτά του εξωτερικού. Οργανωμένη παραλία με πεντακάθαρα νερά (Μπλε Σημαία), χωρίς βότσαλα αλλά με λεπτή χρυσή άμμο δημιουργεί ένα αποτέλεσμα μαγικά ωραίο.

Κι αν είσαι λίγο παραπάνω ρομαντικός/η  και σ’ αρέσει να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα, τότε η παραλία Αφροδίτη είναι για σένα. Εκείνη τη στιγμή είναι που η θάλασσα παίρνει μια απόχρωση μοναδική στο μπλε του ουρανού σε συνδυασμό με τον ήλιο που χάνεται.

Προσφέρει διάφορες ανέσεις όπως τουαλέτες, ντους, πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα, κρεβατάκια και ομπρέλες και ναυαγοσώστες

Σχετικά Άρθρα


3+1 καλύτεροι κατασκηνωτικοί χώρ...

Από την μια θες να αρπάξεις το sleeping bag σου και να έρθεις σε επαφή με την μητέρα φύση, αλλά από την άλλη θες να...


5 Beach Bars που θες να επισκεφτ...

Ο καύσωνας ήδη χτυπάει κόκκινο και εμείς τρέχουμε στις παραλίες και συγκεκριμένα στα παραλιακά μπιτσόμπαρα για μια ανάσα...


Οι 5 καλύτερες παραλίες της Αμμο...

Όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει όλοι μας ψάχνουμε την τέλεια παραλία για να περάσουμε την μέρα μαυρίζοντας, πλατσουρίζοντας...