7 παραλίες για να πας με τον τετράποδο φίλο σου

BLOG / 7 παραλίες για να πας με τον τετράποδο φίλο σου
7 παραλίες για να πας με τον τετράποδο φίλο σου!
 
Κάθε φορά που έρχεται το καλοκαίρι το ερώτημα που απασχολεί εμάς τους φιλόζωους είναι εάν θα βρούμε κάποια κατάλληλη παραλία για να κολυμπήσουμε παρέα με τον τετράποδο φίλο μας. Παραλίες δηλαδή που μπορείτε να κολυμπήσετε και να χαρείτε το καλοκαίρι (και όχι μόνο) με τον σκύλο σας άφοβα και με τη σφραγίδα του νόμου. 

Κατά το 2017, είχαν καθοριστεί 6 παραλίες που επιτρεπόταν η παρουσία σκύλων, και το 2018 προστέθηκε ακόμη μία στον Δήμο Παραλιμνίου από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών. Συγκεκριμένα, από δύο παραλίες για σκύλους έχουν καθοριστεί για τις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού και από μία σε Λευκωσία, Λάρνακα και Παραλίμνι.

Η εγκύκλιος επισημαίνει πως, οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις καθορισμένες παραλίες, είναι υπεύθυνοι στο να φροντίζουν για την ασφάλεια των συνανθρώπων τους και των σκύλων, καθώς και για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής, καθαριότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον.

Το exodos.com.cy σου παρουσιάζει τις παραλίες που μπορείς φέτος να πάρεις διακοπές τον σκύλο σου.


1. Η παραλία στην τοποθεσία Στερατζιά, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου, της Επαρχίας Λευκωσίας. Στον χάρτη δεν θα βρείτε αυτήν την παράλια εύκολα, γι' αυτό είναι καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον απο την περιοχή να σας εξηγήσει πως να πάτε. Είναι μια καλή θάλασσα για να πάρετε των σκύλο σας άφοβα. 

2. Η παραλία στην τοποθεσία Κασιάνες (Spyros Beach) νότια του αεροδρομίου Λάρνακας, εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας, της Επαρχίας Λάρνακας. Ειναι μια πολύ καλή παραλία για σκύλους και έχει πολύ άμμο. 

3. Η παραλία βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβούλιου Αχέλειας, της Επαρχίας Πάφου. Αυτή η ήρεμη και ασφαλής παραλία έχει βότσαλα και είναι σχετικά μικρή. Είναι πολύ ιδανική για τον σκύλο σας αλλά οχι τόσο για εσάς που θέλετε να κάνετε βουτιές.

4. Η παραλία στην περιοχή Πιτίλη, ανατολικά της εκβολής του ποταμού Πλατάνια, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου, της Επαρχίας Πάφου. Λίγο πιο ακατάλληλη και επικίνδυνη αυτή η παραλία, καθώς έχει πολλές πέτρες και βράχια, ακόμα και στην πρόσβαση της! 

5. Η παραλία στην τοποθεσία Καραβόπετρα, νοτιοανατολικά της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Σ.Α.Λ.Α., εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβούλιου Μοναγρουλλίου (μεταξύ ξενοδοχείου Le Meridien και παλαιού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της Μονής), της Επαρχίας Λεμεσού. Πάρα πολύ καλή θάλασσα για να παίξετε με τους σκύλους σας, αλλά και για να κολυμπήσετε. Δεν έχει βότσαλα και η περιοχή είναι ήρεμη. Εύκολη η πρόσβαση με το αυτοκίνητο. 

6. Η παραλία στην τοποθεσία Πρόλιμνος, δυτικά του Πισσουρίου, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβούλιου Πισσουρίου, της Επαρχίας Λεμεσού. Αυτή η περιοχή έχει πάρα πολύ ωραία θεα όμως είναι γεμάτη απο βότσαλα και δεν μπορείς εύκολα να κολυμπήσεις επειδή υπάρχουν βράχια και πέτρες. Επίσης είναι βαθιά σαν παραλία με μεγάλα κύματα, επικίνδυνη για κολύμπι. Πρόσβαση μονό με SUV αυτοκίνητα αφού ο δρόμος είναι χωματένιος με λακκούβες. Το πιο ωραίο είναι στα αριστερά τις παραλίας μπορείς να περάσεις μεσα απο ενα μικρο μονοπάτι ανάμεσα απο ψηλούς βράχους και θα βρεις άλλες παράλιες.

7. Με απόφαση του Δήμου Παραλιμνίου, η παραλία Γλυκύ Νερό Β είναι διαθέσιμη για σκύλους. Είναι μια πολύ μικρή αμμώδες παραλία με πέτρες μεσα στην θάλασσα και είναι δίπλα στην νεκρή ζώνη. 



→ Το μπάνιο σκύλου σε δημόσιες παραλίες μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο €85.


 
dog-at-the-beach.jpg

Σχετικά Άρθρα


Οι 5 καλύτερες παραλίες της Αμμο...

Όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει όλοι μας ψάχνουμε την τέλεια παραλία για να περάσουμε την μέρα μαυρίζοντας, πλατσουρίζοντας...


Η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο

Κάθε φορά που προγραμματίζουμε ένα ταξίδι κι έρχεται η ώρα του online check-in και της επιλογής θέσης, τους περισσότερους...


3+1 Εφιαλτικές Ιστορίες που Θα σ...

Ρωτήσαμε ορισμένους πολυταξιδεμένους φίλους να μας διηγηθούν την χειρότερη εναέρια εμπειρία τους και οι απαντήσεις που...


4 ταβερνάκια στην ορεινή Κύπρο π...

Γκριζωπός και ενίοτε βροχερός ο ουρανός, σε κάνει να θες να κουλουριαστείς δίπλα στο τζάκι μέσα σε κάποιο πετρόκτιστο...