O Constantis μαζί με το Lady Thetis έγιναν τεχνητοί ύφαλοι τον Φεβρουάριο του 2014. Το Lady Thetis και το Constandis είναι τεχνητοί ύφαλοι σκοπίμως τοποθετημένοι στον πυθμένα της θάλασσας και λειτουργούν ως καταφύγια, περιοχές αναπαραγωγής, περιοχές για ανάπτυξη του θαλάσσιου υδροβιότοπου καθώς επίσης και σημεία για αναψυχή και καταδύσεις.
 
Ο "Costandis", ήταν αλιευτικό πλοίο, μια τράτα βυθού που κατασκευάστηκε στη Σοβιετική Ενωση το 1989. Το αρχικό του όνομα του ήταν "Zolotels". Είχε εγγραφεί στο Νηολόγιο Κυπριακών Πλοίων το 1997 και ψάρευε στα διεθνή ύδατα στο Ανατολικό μέρος της Μεσογείου για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Το μήκος του είναι 23m και τo πλάτος του 6.8m.
 
Τώρα βρίσκεται βυθισμένο στις ακτές της Λεμεσού σε βάθος 25 μέτρων με ορατότητα 15-20 μέτρα. Μπορεί να προσεγγιστεί με πλοίο και τα απαιτούμενα προσόντα για καταδύσεις στο Constandis είναι Advanced Open Water. Οι δύτες κατά την διάρκεια της κατάδυσης μπορούν να δουν μια ποικιλία ψαριών. , όπως καλογρίτσες, σκάρους, και αναλογα με την εποχή τσιπούρες, σφυρίδες και ροφοί.


 

Σχετικά Άρθρα


Elea Golf Club

Μέσα στην απερίγραπτη ομορφιά με θέα την Θάλασσα της Μεσογείου, αριστοτεχνικά συνδυάζει υπέροχα την άγρια ​​ζωή και το...


Green Bay

Η κατάδυση Green Bay είναι μια μοναδική εμπειρία για όσους αγαπούν τις καταδύσεις.


CyHerbia Botanical Park & Labyri...

Θα δείτε μια όαση ψυχής στο πάρκο, και θα νιώσετε μια εσωτερική γαλήνη.


Φαράγγι Κάβο Γκρέκο

Όσοι θέλουν να εξερευνήσουν και να απολαύσουν τη μαγεία του υποβρύχιου κόσμου για πρώτη φορά, οι καταδύσεις στο φαράγγι...