Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τα κορυφαία χιονοδρομικά της Ελλάδας!

BLOG / Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τα κορυφαία χιονοδρομικά της Ελλάδας!
Συγκαταλέγεσαι ανάμεσα στους λάτρεις των χειμερινών σπορ; Το χιόνι σου ανεβάζει την αδρεναλίνη και δεν βλέπεις την ώρα να αρπάξεις την σανίδα ή τα πέδιλα του σκι και να σερφάρεις στο απέραντο λευκό που απλώνεται μπροστά στα πόδια σου; 
 
Έφτασε εκείνη η περίοδος του χρόνου που τα χιονοδρομικά κέντρα έχουν την τιμητική τους, κι εμείς σου έχουμε μαζέψει όσα θες να ξέρεις για πίστες, υπηρεσίες και tips για τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας!
 
Σκι, snowboard, snowmobile, βόλτες με έλκηθρο και snowcat, πεζοπορίες, αλλά και χαλάρωση σε ζεστά σαλέ είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις αν αναζητάς την περιπέτεια...εν λευκό.

παρνασσος.jpg

1. Παρνασσός

Σε υψόμετρο 1.600-2.260 μέτρων, το μεγαλύτερο και αρτιότερο από άποψη οργάνωσης και υποδομής χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδος είναι έτοιμο να σε υποδεχτεί από Δεκέμβριο μέχρι και Μάιο (αναλόγως καιρού).

Άνοιξε τις χιονισμένες πύλες του από το 1976 και σήμερα διαθέτει δύο εγκαταστάσεις, μία στη Φτερόλακα και μία στα Κελάρια. Εκεί θα βρεις συνολικά 23 πίστες (εκ των οποίων 4 mini αρχαρίων με baby lifts), 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 συνδετικά μονοπάτια, συνολικού μήκους 34 χλμ.

Οι καταβάσεις αρχίζουν από υψόμετρο 2.260 μ. και φτάνουν έως τα 1.640 μ. με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 300 μ. έως 4 χλμ. Για κάθε λάτρη των χειμερινών αθλημάτων, αυτή η πίστα προσαρμόζεται για να σου προσφέρει αυτό που σου ταιριάζει σε ό,τι αφορά το βαθμό δυσκολίας και το επίπεδο ικανότητας. Για σένα που αναζητάς την περιπέτεια και τη δράση επέλεξε κάποια από τις «μαύρες» διαδρομές εκτός πίστας όπου θα συναντήσεις πραγματικά βαθύ χιόνι και υπερβολική δόση αδρεναλίνης (όπως σου αρέσει άλλωστε), ή κάνε μια επίσκεψη στο Snow-Funpark στα Κελάρια.

Αφού εκτονωθείς και θες κάτι χαλαρό για να σε ηρεμήσει πιες το ζεστό σου σε κάποιο από τα cafe και γευμάτισε σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής. Στη συνέχεια μπορείς να επισκεφτείς κάποια από τις σχολές εκμάθησης και να προμηθευτείς τα απαραίτητα για τις αθλητικές σου δραστηριότητες από τα καταστήματα ενοικίασης. 

Πρόσβαση: Βρίσκεται 180 χλμ. από την Αθήνα (περίπου 2 ώρες με αυτοκίνητο). Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αναχωρεί καθημερινά από την Αθήνα το Ski Bus Κλαουδάτος. Ισχύει έκπτωση €3 (από €15 σε €12) για τους κατόχους της Snow Report Card 2018 (τηλ. 210 5763935, www.klaoudatos.gr).

Τιμή: Η ημερήσια κάρτα κοστίζει €25.

Tips: Η γύρω περιοχή είναι ιδανική για αξέχαστες βόλτες και εκδρομές! Διάλεξε ανάμεσα στην κοσμική Αράχωβα, τη γραφική Αγόριανη με τις ωραίες ταβέρνες, μέχρι το Χρισσό για πιο low profile καταστάσεις και τον συναρπαστικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Για περισσότερα: Τηλ. 22340 22700, www.parnassos-ski.gr, fb page: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού


παρνασσος-2.jpg

2. Καλάβρυτα

Καθένας που θέλει να λέγεται πραγματικός λάτρης των χειμερινών σπορ, σε όποιο επίπεδο και αν ανήκει, σίγουρα επισκέπτεται κάθε χρόνο τα Καλάβρυτα, ειδικά οι πιο νεαροί του είδους. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, από τα πιο δραστήρια στην Ελλάδα, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Χελμού στη θέση Ξερόκαμπος, μόλις 15 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Για τους ερωτοχτυπημένους με τα χειμερινά εξτριμ σπορ οι καλοστρωμένες πίστες των Καλαβρύτων δεν θα τους απογοητεύσουν.

Εκεί θα βρεις συνολικά 8 αναβατήρες και 14 πίστες όλων των επιπέδων δυσκολίας, συνολικού μήκους 25 χλμ. Το εκχιονιστικό εργάζεται σκληρά όλο το 24ωρο ώστε να σου χαρίσει μια εύκολη και πανέμορφη διαδρομή από τα Καλάβρυτα, μέσα από το ασπροφορεμένο ελατοδάσος. Τα τοπία του Χελμού θα σε μαγέψουν και η θεά στο Ιόνιο, στον Πατραϊκό και στον Κορινθιακό κόλπο θα σε κάνουν να παραμιλάς.

καλαβρυτα-2.jpg

Το κέντρο διαθέτει άνετους χώρους για παρκάρισμα, σταθμό πρώτων βοηθειών, δύο σαλέ, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολές εκμάθησης. Επίσης, στα 1.740 μ. θα συναντήσεις cafe, εστιατόρια, κατάστημα πώλησης ειδών σκι καθώς και ιατρείο σε περίπτωση που (ου μη γένοιτο) χρειαστεί.

Tip: Το κέντρο γνωρίζοντας τις ανάγκες των adrenaline-jankie επισκεπτών του, διοργανώνει τακτικά δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από βραδινό σκι, μέχρι πεζοπορίες. Τα βράδια κατά τα οποία διοργανώνεται νυχτερινό σκι, το cafe του σαλέ μετατρέπεται σε bar και η διασκέδαση μεταφέρεται σε άλλο επίπεδο.

καλαβρυτα-3.jpg

Για όσους πάλι αναζητούν μια λίγο πιο χαλαρή διασκέδαση, συνιστούμε βόλτα στα Καλάβρυτα, τη γραφική κωμόπολη της Ορεινής Αχαΐας, για φαγητό σε ωραία ταβερνάκια και χάζεμα στα μαγαζάκια τοπικών προϊόντων. Μιας και θα είσαι εκεί μην χάσεις την μοναδική εμπειρία μιας εξόρμησης στο φαράγγι του Βουραΐκού με το φημισμένο οδοντωτό σιδηρόδρομο και στις όχθες της λίμνης Τσιβλού για στιγμές γαλήνης. 

Πρόσβαση: Απέχει από την Αθήνα 191 χλμ. (περίπου δυόμισι ώρες με αυτοκίνητο). Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναχωρεί καθημερινά από την Αθήνα το Ski Bus Κλαουδάτος. Ισχύει έκπτωση €3 (από €15 σε €12) για τους κατόχους της Snow Report Card 2018. Επιπλέον με την κάρτα έχετε έκπτωση -20% στο ski pass, ενοικιάσεις και σε ό,τι αγοράσετε από τα σαλέ (τηλ. 210 5763935, www.klaoudatos.gr).

Τιμή: Το εισιτήριο κοστίζει €15 τις καθημερινές και €25 τα Σ/Κ και αργίες.

Για περισσότερα: Τηλ. 26920 24451, www.kalavrita-ski.gr, fb page: Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

καλαβρυτα-1.jpg

καλαβρυτα.jpg

3. Βασιλίτσα

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών και σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της Πίνδου, μέσα σε ένα σκηνικό που λες και ξεπήδησε από παραμύθιο βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

 
βασιλιτσα.jpg

Το χιονοδρομικό εκτείνεται από τη βορειοανατολική πλευρά του όρους Βασιλίτσα σε υψόμετρο 2.249 μ. μέχρι το διπλανό όρος της Γομάρας. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του πίσω στο 1975, το κέντρο προσφέρει αξέχαστες στιγμές στο χιόνι σε κάθε επισκέπτη. 

βασιλιτσα-1.jpg

Οι χιονισμένες πλαγιές του βουνού αποτελούν καταπληκτικές χιονοδρομικές πίστες, ενώ οι γυμνές κορυφές και τα πλούσια δάση που τις περιβάλλουν δημιουργούν ένα απερίγραπτο τοπίο. Από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα που ανοίγουν κάθε χρόνο, και κοντά του θα βρεις 7 αναβατήρες και baby lift, 12 πίστες συνολικού μήκους 7,5 χλμ. και πίστα snowboard, και φυσικά άριστη ποιότητα χιονιού και καλές υποδομές. 
 
βασιλιτσα-2.jpg

Tip: Αν είσαι αρχάριος είναι μια εξαιρετική επιλογή για σένα, αφού διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα. Επίσης, αν θέλεις να εξερευνήσεις τα γύρω χωριά της Πίνδου (Σμίξη, Δίστρατο, Πολυνέρι κ.α.) μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου Βάλια Κάλντα, η περιοχή είναι ιδανική. 
 
βασιλιτσα-3.jpg

Πρόσβαση: Η Βασιλίτσα απέχει 45 χλμ. από την πόλη των Γρεβενών, 208 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 459 χλμ. από την Αθήνα.

Τιμή: Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει €10-13 (αναλόγως ημέρας και περιόδου).

Πληροφορίες Τηλ. 24620 84850, www.vasilitsa.com, fb page: ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ
 

βασιλιτσα-4.jpg


4. Καϊμακτσαλάν

Στο μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα (έχει αναβατήρα στα 2.480 μέτρα) εξασφαλίζει άριστη ποιότητα χιονιού και μεγαλύτερη διάρκεια σεζόν. Bρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας, στα σύνορα με τα Σκόπια. Στην κορυφή του, θα βρεις το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που αποτελεί μνημείο του Α' Παγκοσμίου πολέμου. Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2.050 μ., όπου βρίσκονται το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές σκι και επεκτείνεται μέχρι τα 2.480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση.

 
καιμακτσαλαν-1.jpg

Η θέα από το βουνό είναι απίστευτη και, όταν το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να χαζέψετε τον Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου με τις ώρες.

Με τις μακριές και φαρδιές πίστες που διαθέτει και οι οποίες δεν παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, είναι ίσως το ιδανικό κέντρο για όσους θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους και να κάνουν διαδρομές σε απάτητο χιόνι. Διαθέτει συνολικά 13 πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, που εξυπηρετούνται από 4 διαφορετικούς αναβατήρες, καθώς και δύο σαλέ. 

καιμακτσαλαν-2.jpg

Tip: Αν βρεθείς στον χιονισμένο αυτό παράδεισο, πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε το SnowCat για το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία για να απολαύσεις την απερίγραπτη θέα από την τρίτη υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Αξίζει να επισκεφθείς, ακόμα, το κοντινό χειμερινό θέρετρο του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, τα λουτρά Πόζαρ, αλλά και την Έδεσσα με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες για εκπληκτικές φωτογραφίες!  

 
καιμακτσαλαν-3-(1).png

Πρόσβαση: Απέχει 45 χλμ. από την Έδεσσα, 139 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 660 χλμ. από την Αθήνα.

Τιμή: Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει €10-15 (αναλόγως περιόδου).

Για περισσότερα: Τηλ. 23810 32000, www.kaimaktsalan.gr, fb page: Χ.Κ. Βόρας Καϊμάκτσαλαν - Voras Kaimaktsalan Ski Center

καιμακτσαλαν.jpg

5. 3-5 Πηγάδια

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στη δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο και με υψόμετρο 1.430-2.005 μ., απέχει 17 χλμ. από την πόλη της Νάουσας. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοιχτός κατά τη χειμερινή περίοδο για να διευκολύνει κάθε επισκέπτη.

Το θαυμάσιο κλίμα και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον καθιέρωσαν τα 3-5 Πηγάδια, από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Με πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και πίστες δρόμων αντοχής, εναέρια διπλή καρέκλα, 5 συρόμενους αναβατήρες και baby lifts, το κέντρο αυτό θα γίνει από τα αγαπημένα σου.  Χρησιμοποιώντας το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα τεχνητής χιόνωσης, εξασφαλίζει άριστη ποιότητα χιονιού για τους εκλεκτούς θαμώνες του, καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

3-5-πηγαδια.jpg

Στις εγκαταστάσεις του θα βρεις, επίσης, δύο cafe bars με ιδιαίτερο στυλ, καθώς και την διάσημη Καντίνα που σερβίρει αχνιστές νοστιμιές από διάφορα είδη κρεατικών, συνοδευόμενες φυσικά από το ξακουστό ναουσαίικο κρασί και τσίπουρο, που θα σου ζεστάνουν το σώμα αλλά και ειδικά την καρδιά! 

Tip: Επισκέψου το Σαλέ alt. 2005 m. στην κορυφή του χιονοδρομικού παίρνοντας το διθέσιο αναβατήρα. Απόλαυσε εκεί τον καφέ σου με θέα όλη τη Μακεδονία στο πιάτο! Μια αξέχαστη εμπειρία που πραγματικά αξίζει να ζήσεις!

Μάθε ακόμα, ότι το χιονοδρομικό βρίσκεται πολύ κοντά στη Νάουσα, μια πόλη διάσημη για την απίστευτη φυσική της ομορφιά. Αν ακόμα ενδιαφέρεσαι να ανεβάσεις τους ρυθμούς με πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό και αλεξίπτωτο πλαγιάς, η γύρω περιοχή του όρους Βερμίου σε προ(σ)καλεί!

Πρόσβαση: Απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα, 108 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 557 χλμ. από την Αθήνα.

Τιμή: Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει €15 τα Σαββατοκύριακα και €12 τις καθημερινές.

Για περισσότερα: Τηλ. 23320 44981, www.3-5pigadia.gr, fb page: 3-5 Pigadia.gr

6. Καρπενήσι

Ένα από τα παλιότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, αλλά και το κοντινότερο σε πόλη, απέχοντας μόλις 10 χλμ από το Καρπενήσι, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στις πανέμορφες πλαγιές του όρους Τυμφρηστού είναι από τα αγαπημένα μας.

 
καρπενησι.jpg

Οι σκιέρ, αρχάριοι ή προχωρημένοι, έχουν στη διάθεσή τους 18 πίστες υψηλών προδιαγραφών, για κάθε βαθμό δυσκολίας ή εμπειρίας και η καλά οργανωμένη πίστα snowboard προσφέρει έντονες στιγμές στους λάτρεις του αθλήματος, όπως και στους απλούς θεατές. Οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου διαθέτουν επίσης σύγχρονα lifts, που λειτουργούν με τις πιο υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας. 
 
καρπενησι-3.jpg

Αν ανήκεις στους ακόμα πιο περιπετειώδεις, ανέβασε level στις 4 ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ελεύθερες διαδρομές (off piste).

Tip: Το κέντρο αναγνωρίζει και σέβεται εκείνους που λατρεύουν τα...νυχτοπερπατήματα στο χιόνι, και προσφέρει τις φωτισμένες πίστες «Θησέας» και «Τάκης Φλέγκας», για διαδρομές κάτω από τον παγωμένο, έναστρο ουρανό. Στο τέλος της διαδρομής μπορείς να ζεσταθείς με ένα ποτό στο Ice Bar Snow Bar και να χορέψεις στα δυνατά beats. 

 
καρπενησι-2.jpg

Για πιο ήρεμες στιγμές διασκέδασης, κάνε μια βόλτα στην πόλη του Καρπενησίου που σφύζει από ζωή. Ακολουθώντας τις όχθες του ποταμού Καρπενησιώτη, ανακάλυψε το Μεγάλο Χωριό και το Παλαιό Μικρό Χωριό, τους Κορυσχάδες, το Κλαυσί, το Βουτύρο, αλλά και τη Μονή του Προυσσού.

Πρόσβαση: 248 χλμ. από την Αθήνα (περίπου 4 ώρες με αυτοκίνητο).

Τιμή: Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει €12 τις καθημερινές και €20 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.  

Για περισσότερα: Τηλ. 22370 22002, www.velouxi.gr, fb page: Νέο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου (Καρπενήσι)

 
καρπενησι-1.jpg


7. Αγριόλευκες, Πήλιο

Το Πήλιο τον χειμώνα καλεί όλους εκείνους που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για το βουνό, όχι μόνο για την μεγάλη αδυναμία τους στα χειμερινά σπορ, αλλά και για να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες με φυσικό φόντο την αξεπέραστη πηλιορείτικη φύση.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα το συναντήσεις στις Αγριόλευκες, σε απόσταση 2 χλμ. από τα Χάνια και 27 χλμ. από το κέντρο του Βόλου, ενώ η κορυφή του αγγίζει υψόμετρο 1.471 μ.

Δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο του Βόλου το 1967, και από το 1997 λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Μαγνησίας.

 
πηλιο.jpg

Αρκετά οργανωμένο, τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους σκιέρ, διαθέτει 5 πίστες (όλες συνδεδεμένες μεταξύ τους) συνολικού μήκους 15 χλμ., εκ των οποίων οι 4 είναι κύριες πίστες για σκι (εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας). Υπάρχει και μια πίστα για δρόμο αντοχής, που θα την κατέβεις πατινάροντας ανάμεσα σε οξιές και αγριόλευκες με θέα το Αιγαίο.

Στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί εστιατόριο και αναψυκτήριο για να σου προσφέρουν ένα ευχάριστο διάλειμμα, καθώς και καταφύγιο που διατίθεται και για διανυκτέρευση, καταστήματα ενοικίασης και πώλησης εξοπλισμού σκι και snowboard, και φυσικά ιατρείο. 

 
πηλιο-2.jpg

Tip: Εδώ θα βρεις σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 ετών και άνω από έμπειρους παιδαγωγούς δασκάλους. Επίσης, στο ονειρικό βουνό Πήλιο, θα βρεις πανέμορφα χωριουδάκια όπως Πορταριά, Μακρινίτσα, Μηλιές, Βυζίτσα, Άγιος Λαυρέντιος, Τσαγκαράδα κ.ά. για εξερεύνηση και, φυσικά, θα επισκεφθείς τον Βόλο για τσιπουροκατανύξεις και απολαυστικές βόλτες στην πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρο.

Πρόσβαση: Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου απέχει 27 χλμ. από το Βόλο και 346 χλμ. από την Αθήνα.

Τιμή: Η ημερήσια κάρτα κοστίζει €12.

Για περισσότερα: Τηλ. 24213 52720, www.pelionski.gr, fb page: Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου | Pelion Ski Centre
 

πηλιο-1.jpg


8. Μαίναλο

Για οικογενειακές αποδράσεις στο χιόνι, το χιονοδρομικό της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1.600 μ., ενδείκνυται περισσότερο, αφού εκεί μπορεί να γίνει και εκμάθηση σκι από μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του αθλήματος, στο νοτιότερο χιονοδρομικό της Ελλάδας που είναι σχετικά περιορισμένης έκτασης.

 
μαιναλοσ-1.jpg


Υπάρχουν φυσικά και ορισμένες δύσκολες πίστες και χώροι με απάτητο χιόνι μέσα στα έλατα, για τους πιο εξοικειωμένους με το άθλημα. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου θα βρεις συνολικά 8 πίστες, 4 αναβατήρες, ειδικό πάρκο για snowmobiles, πίστα διαμορφωμένη για snowtubes, σαλέ, καντίνα, σχολή σκι και κατάστημα εκμάθησης.
 
μαιναλος-2.jpg

Tips: Τα γραφικά χωριά που βρίσκονται φωλιασμένα στο όρος Μαίναλο όπως Βυτίνα, Λαγκάδια, Δημητσάνα κ.λπ. είναι ιδανικά για βόλτες, φαγητό και διαμονή. Τέλος, μια επίσκεψη στο κοντινό σπήλαιο Κάψια θα ολοκληρώσει θαυμάσια την χειμερινή σου εκδρομή.

Πρόσβαση: 162 χλμ. από την Αθήνα (περίπου 2 ώρες με αυτοκίνητο).

Τιμή: Το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει €10 τις καθημερινές και €14 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Για περισσότερα: Τηλ. 6985 063909, fb page: Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

 
μαιναλος.jpg
 
μαιναλος-3.jpg


Ακόμα εδώ είσαι; Φόρτωσε κράνος, πέδιλα και γάντια, μάζεψε την παρέα ή την οικογένεια και καλές καταβάσεις!


Πηγή: www.greekguide.com

 

Σχετικά Άρθρα


3+1 Εφιαλτικές Ιστορίες που Θα σ...

Ρωτήσαμε ορισμένους πολυταξιδεμένους φίλους να μας διηγηθούν την χειρότερη εναέρια εμπειρία τους και οι απαντήσεις που...


Πρότασεις για κάθε ώρα της μέρας...

Ήρθε και πάλι το πολυπόθητο ΣουΚού και σκέφτεσαι να το περάσεις στην όμορφη παραλιακή συμπρωτεύουσα; Και πολύ καλά...


Ταξιδεύεις με αεροπλάνο; Μάθε τα...

Σου μαζέψαμε τις 10 καλύτερες συμβουλές από αεροσυνοδούς για το τι να προσέξεις και πώς θα έχεις τη μέγιστη άνεση σε...


5+1 από τους σημαντικότερους αρχ...

5+1 αληθινοί μάρτυρες της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσης της Κύπρου, αποτελούν ιδανικές αφορμές για εκδρομή και...