«Τα χωρία παίζει» το Πάσχα

BLOG / «Τα χωρία παίζει» το Πάσχα
«Τα χωρία παίζει» το Πάσχα 
 
Το Πάσχα στην Κύπρο θα είναι και φέτος οικογενειακό και πολύ παραδοσιακό. Όσοι μεγάλωσαν σε χωριό, σίγουρα θα ξέρουν από πρώτο χέρι πως είναι να περνάς τις γιορτές εκεί και ειδικά το Πάσχα.  

Στα περισσότερα χωριά της Κύπρου, τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, παίζονται παραδοσιακά αλλά και λίγο πιο «πειραγμένα» παιχνίδια, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Αν η ιδέα σάς ακούγεται καλή, αλλά δεν είστε από χωριό για να περάσετε εκεί το φετινό Πάσχα, εμείς μεριμνήσαμε για εσάς.

Το exodos.com.cy έψαξε και βρήκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων από κάποια χωριά που διοργανώνουν φέτος πασχαλινές εκδηλώσεις, και σας τα προτείνει. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε προορισμό.

Διαλέξτε ένα από τα πιο κάτω και... Καλό Πάσχα.


Σκαρίνου
(Επαρχία Λάρνακας)

Κι αυτό το Πάσχα επι- μένουμε Σκαρίνου. Το Κοινοτικό Συμβούλιο, η Εθελοντική Ομάδα Πρωτοβουλίας, το Κέντρο Νεότητος και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σκαρίνου μας προσκαλούν για ένα τριήμερο εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν επ’ ευκαιρία της εορτής του Πάσχα!

Δευτέρα του Πάσχα: Ποδοσφαιρικός αγώνας ( Παντρεμένοι VS Ανύπαντροι) στις 3 μ.μ. Παραδοσιακά Παιχνίδια στις 5μ.μ στην αυλή του Κοινοτικού Συμβουλίου, και στις 7μ.μ ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακό φαγητό και μουσική (είσοδος δωρεάν).
Τρίτη του Πάσχα: Στις 10π.μ Κυνήγι Θησαυρού στην αυλή του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Τετάρτη του Πάσχα: Φωτογραφικός περίπατος με σκοπό την γνωριμία με το χωριό, στις 10π.μ (έναρξη από αυλή Κοινοτικού Συμβουλίου).
  
 
skarinou_pasxa-(1).jpg

 
Λόφου
(Επαρχία Λεμεσού)

Φέτος κάνουμε Πάσχα στην ωραία Λόφου .Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου όσο και το Κέντρο Νεότητας Λόφου μας προσκαλούν να περάσουμε ένα όμορφο τετραήμερο στο χωριό, γεμάτο εκδηλώσεις.

Μεγάλη Παρασκευή: Θα ψαλούν Εγκώμια της Θεοτόκου από τη χορωδία της Μαρίας Θεοφάνους και του Γιάννου Παναγιώτου. Θα ακολουθήσει περιφορά του Επιταφίου στο χωριό.
Μεγάλο Σάββατο: Θα γίνει η Πρώτη Ανάσταση και ο Καλός Λόγος.
Κυριακή του Πάσχα: O Εσπερινός της αγάπης.
Δευτέρα του Πάσχα: Στις 2μ.μ. ξεκινώντας από την Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα γίνει περιδιάβαση με βιολιά και λαούτα στα δρομάκια του χωριού. Η περιδιάβαση θα καταλήξει στις 3μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Λόφου, όπου θα στηθούν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια, όπως σακουλοδρομίες, αυγουλοδρομίες, μαντηλάκι, σχοινί, γαϊδουροδρομπαμπάδες, τα οποία θα κρατήσουν μέχρι τις 6μ.μ. Ακόμα, θα απολαύσουμε παραδοσιακούς χορούς από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων «Ο Ασκληπιός».  Για τους μικρούς μας φίλους θα στηθεί παιδική γωνιά με φουσκωτό και εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Στις 6μ.μ θα αρχίσουν διαγωνισμοί τόμπολας.
 
lofou_-pasxa-stin-lofou.jpg

Βουνί
(Επαρχία Λεμεσού)

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και ο Γυναικείος Όμιλος Βουνίου, μας προσκαλούν να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε μαζί τους την Ανάσταση, σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουν διοργανώσει.

Κυριακή του Πάσχα: Στις 4μ.μ στο σχολείο του χωριού, το κουκλοθέατρο της Κάλιας Χαραλάμπους θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους με την παράσταση « Τα λαγουδάκια εθελοντές ». Θα ακολουθήσουν παραδοσιακά παιχνίδια. Στις 7μ.μ θα διεξαχθεί διαγωνισμός τόμπολας στο μεσόχωρο.
Τετάρτη του Πάσχα: Θα γιορτάσουμε και φέτος για 5η συνεχή χρονιά τον ερχομό της Άνοιξης με τον διαγωνισμό του πρωτομαγιάτικου στεφανιού. Κριτική επιτροπή θα βραβεύσει τα καλύτερα στεφάνια. Η εκδήλωση θα γίνει στο μεσόχωρο στις 3μ.μ.
 
vouni_-pasxa-vouni.jpg

Λυθροδόντας
(Επαρχία Λευκωσίας)
Η Οργανωμένη Νεολαία Λυθροδόντα μας προσκαλεί όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, να απολαύσουμε ένα παραδοσιακό τριήμερο γεμάτο με εκπλήξεις και διασκέδαση. Ο σκοπός εκάστοτε ήταν φιλανθρωπικός. Γινόμαστε λοιπόν όλοι μια γροθιά για το μέλλον αυτού του τόπου.

Μεγάλο Σάββατο: Μπασκέτα (καλαθόσφαιρα), Πετόσφαιρα, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Πιλόττα, Σπάστρα, Τάβλι και Μπιρίμπα στη πλατεία. Εγγραφές για τα πρωταθλήματα 10π.μ – 11:30π.μ.
Δευτέρα του Πάσχα: Στο Γήπεδο ΕΛΗΑΣ -  Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Ζούμπα για μικρούς και μεγάλους. Το βράδυ στο Γήπεδο Μελετίου Δημοτικού Σχολείου θα διασκεδάσουμε με μια συναυλία από DJ ALESSIO. Έναρξη στις 9μ.μ και είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη του Πάσχα: Στη πλατεία θα διεξαχθούν παραδοσιακά παιχνίδια, παραδοσιακοί χοροί, «Την φάτσα σου κάπου την ηξέρω» (πανομοιότυπο παιχνίδι του Your face sounds Familiar), και θα υπάρχει μεγάλο δώρο έκπληξη.

Όλα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό!
 
lythrodontas_-pasxa-lythrodontas.jpg

 Νέο Χωριό
(Επαρχία Πάφου)

Τηρώντας και φέτος τα έθιμα του Πάσχα, το Νέο Χωριό Πάφου διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και μας καλεί για να αναβιώσουμε μαζί τα παραδοσιακά μας παιχνίδια. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να το επισκεφτούμε και φυσικά να το γνωρίσουμε.

Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλινά Παιχνίδια στις 5:30μ.μ, Χορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Ιεροί Κήποι» στις 7.30μ.μ και Μουσικό Πρόγραμμα στις 8:30μ.μ.
Δευτέρα του Πάσχα: Πασχαλινά Παιχνίδια στις 5:30μ.μ, Χορευτικό πρόγραμμα από τον Χορευτικό Όμιλο Νέου Χωριού στις 7.30μ.μ και Μουσικό Πρόγραμμα στις 8μ.μ.
Στο Μουσικό Πρόγραμμα ο Χρίστος Ριαλάς και μαζί του η Άννα Κωνσταντίνου.
 
neo-chorio-pafou.png

Μουτουλλάς
(επαρχία Λευκωσίας)

Ένα πανέμορφο χωριουδάκι, με εξαιρετική φυσική ομορφιά, χωμένο στην καρδιά της κοιλάδας της Μαραθάσας. Ο Μουτουλλάς θα έχει παιχνίδια και εμείς σας συνιστούμε να μην τα χάσετε!

Κυριακή του Πάσχα: Παραδοσιακά Παιχνίδια και Τόμπολα στις 5μ.μ στο Κοινοτικό Συμβούλιο το οποίο θα προσφέρει και ποτό. Στις 6μ.μ θα τελεστεί ο εσπερινός στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.
Δευτέρα του Πάσχα: Παραδοσιακά παιχνίδια στις 10:30π.μ στο Κοινοτικό Συμβούλιο όπου θα πωλούνται και σουβλάκια.
Τρίτη του Πάσχα: Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο ξωκκλήσι της Παναγίας του Μουτουλλά για τη γιορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των Νεοφανών Μαρτύρων και Μάρκου Αποστόλου του Ευαγγελιστή.
Τετάρτη του Πάσχα:  Ανοιξιάτικος περίπατος στο χωριό. Ώρα εκκίνησης 9:30π.μ από το «Αρκάτζι του Νίκου». Δια μέσου του μονοπατιού της Φύσης.


moutoullas_-pasxa-ston-moutoulla.jpg

Σχετικά Άρθρα


3+1 Εφιαλτικές Ιστορίες που Θα σ...

Ρωτήσαμε ορισμένους πολυταξιδεμένους φίλους να μας διηγηθούν την χειρότερη εναέρια εμπειρία τους και οι απαντήσεις που...


Η Λευκωσία Στηρίζει το Κυπριακό ...

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου απολαμβάνουμε απεριόριστο κυπριακό κρασί στην πρωτεύουσα!


Πάμε για κρασί;

Τα τοπικά οινοποιεία του νησιού μας προσκαλούν όλους τους wine-lovers (ναι σε σένα αναφέρομαι!) για να δοκιμάσουν Κυπριακό...


5+1 Προτάσεις για το πιο Ρομαντι...

Ως γνωστόν ο έρωτας περνά πρώτα από το στομάχι. Έτσι κι εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε 6 ρομαντικά hot spots για θεσπέσιο...