Ένα διήμερο με άρωμα...Λεβάντας!

BLOG / Ένα διήμερο με άρωμα...Λεβάντας!
Εάν ο καύσωνας δεν είναι αρκετός για να σε κάνει να αποδράσεις στα ορεινά αυτό το Σαββατοκύριακο, το Φεστιβάλ Λεβάντας που διοργανώνεται στις δροσερές Πλάτρες σίγουρα είναι!

Μια ιδιαίτερα μυρωδάτη εκδήλωση λαμβάνει χώρα στις 07 και 08 Ιουλίου στο αγαπηένο χωριουδάκι των Πλατρών, και μας δίνει την ιδανική αφορμή για την πιο μοσχοβολιστή εκδρομή.
 

levander-festival-platres-exodos-3.jpg

Ο λόγος για το ετήσιο Φεστιβάλ Λεβάντας που διοργανώνεται με ευλαβική συνέπεια και μας προσκαλεί να απολαύσουμε μια μυρωδάτη περιδιάβαση στις ομορφιές του χωριού, θαυμάζοντας την παλιά αρχιτεκτονική των κατοικιών που μας μεταφέρει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι σε μια εποχή μακρινή.

Και για όσους δεν έχουν ακουστά την σχέση του χωριού με το θαυμαστό αυτό φυτό, το Φεστιβάλ αποτελεί ιδανική ευκαιρία για γνωριμία με την παράδοση της λεβάντας, καθώς και με τις ευεργετικές της ιδιότητες και τα παράγωγα προϊόντα της.

Μάθε ακόμα, ότι την Κυριακή θα λειτουργήσει μια μεγάλη αγορά λεβάντας, όπου θα μπορείς να δεις και να δοκιμάσεις
 λικέρ λεβάντας, μαρμελάδες, ζυμαρικά, βικτωριανά μπισκότα λεβάντας, pop corn λεβάντας και πολλά άλλα...μοβ προϊόντα!
 
levander-pop-corn.jpg

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά μπορείς να βρεις εδώ!

Ακόμα, στον χώρο θα λειτουργεί ειδική γωνιά με διάφορες δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες, καθώς επίσης μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις.

levander-festival-platres-exodos-2.jpg

Τέλος, πέρα από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιούνται και διαλέξεις για την ιστορία και τις ευκαιρίες αξιοποίησης της λεβάντας.

Τί περιμένεις λοιπόν;

Σχετικά Άρθρα


Η Λεμεσός αρχίζει να μυρίζει..Χρ...

Ο Δήμος Λεμεσού ετοιμάζεται να ανάψει τα φώτα των γιορτών και μας προσκαλεί στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου...


Μάνα, μανούλα, μαμά! 4 Πανέμορφε...

Μια μόνο μέρα και όλες οι λέξεις του κόσμου δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο για να εκφράσεις την αγάπη και την ευγνωμοσύνη...


Το μεγαλύτερο Σοκολατο-Φεστιβάλ ...

Με τον πιο γλυκό τρόπο αποχαιρετά η Λάρνακα το 2018, διοργανώνοντας το Σοκολατο-Φεστιβάλ της χρονιάς!


Εσύ πού θα γιορτάσεις την Πρωτομ...

Όπου να 'ναι η Άνοιξη σφυρίζει αναχώρηση και δίνει τη θέση της στο Καλοκαιράκι. Την τέλεια αφορμή για να το γιορτάσουμε...