Τα Καρναβαλίστικα happenings που σίγουρα δεν ήξερες ότι γίνονται στην Κύπρο!

BLOG / Τα Καρναβαλίστικα happenings που σίγουρα δεν ήξερες ότι γίνονται στην Κύπρο!
Καρναβάλια εστί: παιδική παρέλαση, σκόρπια events σε διάφορα στέκια της πόλης, μεγάλη παρέλαση και τέλος.

Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα στους πολλούς που τα έχουν κάπως έτσι στο μυαλουδάκι σου, απατάσαι! 

Την τρελή αυτή περίοδο της αποκριάς υπάρχουν πολλά μικρότερα - και όχι τόσο γνωστά - happenings στους δρόμους και τις πλατείες της κάθε πόλης που μάλλον αγνοείς και είναι καιρός να μάθεις! 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Λεμεσός, εκεί που η καρδιά του Καρναβαλιού χτυπά λίγο πιο δυνατά. Είμαι σίγουρη πως ξέρεις και ίσως, ακόμα, έχεις παρευρεθεί στην παιδική και μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση της Λεμεσού. Ισχύει όμως το ίδιο και για τα μικρότερα, αλλά εξίσου διασκεδαστικά events που λαμβάνουν χώρα στους δρόμους, τις γραφικές πλατείες και την μαρίνα της παραθαλάσσιας πόλης;

Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ στις 19:00, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λεμεσού, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Λεμεσιανό Καρναβάλι 2017» με μια επιλογή φωτογραφιών από τις Καρναβαλίστικες εκδηλώσεις. Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στις:
6/2/2018 Τρίτη 10.00 – 13.00 και 15.00 – 18.00
7/2/2018 Τετάρτη 10.00 – 13:00 και 15.00 – 18.00

Την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Τέχνης Θεομάρια (οδός Βασιλίσσης Καρλόττας 7 & Ελένης Παλαιολογίνας) στις 19:00, διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά έκθεση μάσκας από διάφορες χώρες του κόσμου και καλλιτεχνική έκθεση με χάρτινες και κεραμικές μάσκες της Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου από 8 μέχρι 28 Φεβρουαρίου.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι «Κανταδόροι Λεμεσού».

Την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου:
  • Στις 11:00π.μ. ξεκινάμε με Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με συνοδεία ζωντανής μουσικής και κέρασμα μπροστά από τη Συνεργαστική Κυπριακή Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι Αγίας Νάπας).
  • Στις 12:30 μ.μ. οι «Κανταδόροι Λεμεσού» μας τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου και ανεβάζουν τους ρυθμούς στα ύψη.
  • Συνεχίζοντας, στις 17:00 το πάρτι μεταφέρεται στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με ασταμάτητη μουσική και τραγούδι.
  • Το γλέντι φυσικά δεν σταματά, αλλά αντιθέτως συνεχίζεται με το συγκρότημα «Latino Touch» και την ομάδα κρουστών Batukinio σε ρυθμούς Latin Salsa. Και σαν να μην έφταναν αυτά, μια ομάδα από εναέριους ακροβάτες μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό δίνοντας την δική τους ξεχωριστή νότα.
  • Στις 17:45 στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού) διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Καρναβάλι 2018». Συμμετέχει η χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
  • Συνεχίζοντας το πάρτι, στις 18:15 στο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού σε πομπή θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).
  • Αφού πέσει η νύχτα, στις 19:00 ο Βασιλιάς Ρήγας και η Βασίλισσα Ντάμα εισέρχονται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία τους. Το Βασιλικό ζεύγος θα πλαισιώνουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Βασιλική Οικογένεια, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία Αρίονες, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.
Την Παρασκευή Φεβρουαρίου στις 19:00 οι μελωδίες των Κανταδόρων αντηχούν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι: Οδός Ειρήνης – Οίκημα Πολιτιστικού Ομίλου Μοντέρνοι Καιροί, με κατάληξη στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού», η Χορωδία Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 10:30 το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού (δωρεά του Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας) θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά στις 10:30 στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.
 
Στην εσωτερική αυλή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας ο Δήμος Λεμεσού θα λειτουργεί Εργαστήρι Κέρινων Αυγών. Παράλληλα θα λειτουργεί Εργαστήρι Πελλόμασκας. Φέρτε μαζί σας τα πολύχρωμα παλιόρουχα και «πατσιαούρκα» σας για να σας ντύσουμε Πελλόμασκα!

Από τις 11:00 ως τις 14:00 στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Choice FM 104.3 διοργανώνουν για 10η συνεχόμενη χρόνια το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού! Για συμμετοχές στο www.choicefm.com.cy, και πληροφορίες στο τηλ. 25 820 820.

Στις 15:00, οι Ποδηλατικοί Όμιλοι Λεμεσού, και Τόχνης με καρναβαλίστικη διάθεση ποδηλατούν μέσα στην πόλη ξεκινώντας και καταλήγοντας στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

Στις 18:00 συνεχίζουμε με Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. (Αγίου Ανδρέου). Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, η Χορωδία Αρίονες και η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού». Στην εκδήλωση θα προσφέρεται δωρεάν ποτό.

Στις 20:00 πάμε στο Studio 8 School of Art & Design (Πάνου Σολομωνίδη 22), όπου ο Δήμος Λεμεσού και το Studio 8 School of Art & Design σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Aναβίωση του Παλιού Καρναβαλιού της Λεμεσού».

Ο Δήμος Λεμεσού ανακατασκευάζει και παρουσιάζει τα σατιρικά άρματα του καλλιτέχνη Κώστα Μαυρογένη, κατασκευής 1969, με θέμα "Τζείνον το γήπεδο που ελέαμεν…" και «Το Καρναβάλι Λεμεσού νικά τις Προεδρικές Εκλογές» κατασκευής 1972. Τα άρματα θα παρουσιαστούν στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου ο καλλιτέχνης δημιουργούσε για 40 και πλέον χρόνια. Φωτογραφίες και μακέτες παλιών σατιρικών αρμάτων του καλλιτέχνη θα εκτίθενται στον χώρο. Συμμετέχει το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου μετά την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση, στις 12:30 μ.μ. ακολουθεί Παιδικό Πάρτυ στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού! Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων διοργανώνουν ένα αλλιώτικο πάρτι για τους μικρούς μας φίλους, με μουσική από DJ, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, και αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων, καρουζέλ και άλλα παιχνίδια καθώς και πολλές εκπλήξεις.

Στις 22:30 απολαμβάνουμε την Εκδήλωση των Κανταδόρων έξω από το Πέραμα, όπου τραγουδούν για εμάς οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, Γιώργο Γιωργαλλέτο.

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου οι Κανταδόροι σκορπούν τις εορταστικές μελωδίες τους στις συνοικίες της Λεμεσού, καταλήγοντας στις 19:30 στην Αγία Φύλα.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου οι Κανταδόροι συνεχίζουν να γεμίζουν την Λεμεσό με τα ακούσματά τους ως εξής:
19:30 - Η Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων στο Ζακάκι.
19:30 - Οι Κανταδόροι ΕΔΟΝ στον Άγιο Νικόλαο.

Στις 20:00 ετοιμαζόμαστε όλοι για την Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Εφημερίδα «Λεμεσός». Της παρέλασης θα προπορεύεται το Βασιλικό ζεύγος ντυμένο «Πελλόμασκα».
Εκκίνηση: Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (Αγίου Ανδρέου)
Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Συνεχίζουμε το πάρτι στις 20:30 με τον «Χορό της Τρίτης» στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν μασκαρεμένοι για ένα αλλιώτικο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μπόλικη μουσική και χορό. Εννοείται πως δεν μπορεί να λείψει ο περίφημος Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ όπου θα δοθούν βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 19:30 η Ανδρική Τετραφωνία Λεμεσού στο Πολιτιστικό Κέντρο «Τρακασόλ» (Μαρίνα Λεμεσού) πραγματοποιεί συναυλία με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. 

Στις 21:00 στον Χώρο Στάθμευσης Εναερίου συμμετέχουμε όλοι στον Υπαίθριο Καρναβαλίστικο Χορό των Ερωτευμένων και φυσικά στον Διαγωνισμό Καλύτερης Αμφίεσης με θέμα «Valentine's Day»!

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:30 μασκαρευόμαστε και ετοιμαζόμαστε για την Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη που ξεκινά από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και καταλήγει στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου!
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Φίλοι Λεμεσιανού Καρναβαλιού διοργανώνουν και φέτος την εκδήλωση αυτή με το σλόγκαν «Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα». Συμμετέχει, επίσης, η ομάδα Κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Στις 20:30 η Χορωδία των Ονείρων και η Ελένα Σολέα με τη 15μελή ορχήστρα τους υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ζορμπά, σας προσκαλούν να τραγουδήσετε και να χορέψετε στους ρυθμούς του πιο ανατρεπτικού καρναβαλίστικου χορού στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 19:30 θα ακούσουμε καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού, το Μουσικό Εργαστήρι, την Παιδική χορωδία και το Piccolo της Επιλογής, τη Χορωδία Αρμονία, την Παιδική Χορωδία Μελωδίες και Χρώματα, και την Παιδική Χορωδία των Ονείρων, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.
Γενική Είσοδος: 5 Eυρώ

Συνεχίζοντας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού (δωρεά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας) θα πραγματοποιεί διαδρομές στο κέντρο της πόλης, με σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.

Έπειτα, στις 15:00 η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού σε καρναβαλίστικη διαδρομή παρελαύνει μέσα στην πόλη. Θα ξεκινήσουν από το χώρο στάθμευσης Εναερίου με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ακολουθεί στις 18:30 η Παρέλαση των Κανταδόρων, όπου ομάδες Κανταδόρων θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο και θα ξεκινήσουν μια μελωδική περιδιάβαση στην πόλη με κατάληξη την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
Από τις 17:00 θα τραγουδούν στην Πλατεία το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά και η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις.

Τέλος, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου η διασκέδαση κορυφώνεται με την Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, αλλά δεν σταματά εκεί. Κατά τις 21:00 ακολουθεί ο Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, όπου αποχαιρετούμε το Λεμεσιανό καρναβάλι με έναν πανηγυρικό χορό, γεμάτο μασκαρεμένους και άφθονη μουσική. Φυσικά θα διεξαχθεί ο περίφημος Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Καρναβάλι όμως, δεν σημαίνει αποκλειστικά Λεμεσός, αφού ανάλογα μικρά happenings θα βρεις και στις άλλες πόλεις του νησιού μας!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Έτσι, στην Λευκωσία πέρα από την παρέλαση στην Αγλαντζιά με θέμα «Γη: Ένας πολύχρωμος πλανήτης!», θα πρέπει να γνωρίζεις και για τα εξής:

Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου στις 20:00 απολαμβάνουμε τους Παπιγιόν Band feat. Rock-o-fusion σε ένα δυναμικό πάρτι με ζωντανές εμφανίσεις, στην Καρναβαλίστικη Τέντα (τέρμα Λεωφ. Κερύνειας), με είσοδο 5 ευρώ.  Στο χώρο της Καρναβαλίστικης Τέντας θα βρεις street food και ποτά για να μην σου λείψει τίποτα!

Στη συνέχεια, το καρναβαλίστικο κέφι έρχεται στα μέτρα των μικρών καρναβαλιστών, παρέα με τον Μάριο Πρίαμο σε ένα Survivor Carnival Edition, το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου από τις 13:30 μέχρι τις 16:30 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (τέρμα Λεωφ. Κερύνειας)!

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούμε να διαγωνιστούμε πλάι πλάι στον ειδικά διαρρυθμισμένο στίβο μάχης που θα περιλαμβάνει μια σειρά εμποδίων, φτιαγμένα για αυθεντικούς survivors!

Και φυσικά δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία αγκαλιά με το Βασιλιά του φετινού Καρναβαλιού, Μάριο Πρίαμο!

Στον χώρο θα υπάρχουν και πολλές άλλες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, street food και ποτά! Θα υπάρχει είσοδος 5 ευρώ.

Το ίδιο βράδυ στις 20:00, το πάρτι συνεχίζεται ασταμάτητα στην Καρναβαλίστικη Τέντα όπου θα απολαύσουμε τρεις μπάντες από Κύπρο και Ελλάδα: τους Gadjo Dilo, τους Μonsieur Doumani και τους Rumba Attack!

Οι Gadjo Dilo παντρεύουν τη τσιγγάνικη jazz παράδοση, εμπνευσμένοι από το θρυλικό κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του '50 και '60, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ.

Οι Monsieur Doumani εστιάζουν στο μοναδικό χαρακτήρα της Κυπριακής παραδοσιακής μουσικής, με παραδοσιακά τραγούδια, σε νέες εκτελέσεις, με παραλλαγές στη μελωδία, στο ρυθμό καθώς και ηχητικές πρωτοτυπίες που προσδίδουν στο συγκρότημα ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει δικές τους συνθέσεις στην Κυπριακή διάλεκτο, με πηγή έμπνευσης τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Οι Rumba Attack χαρακτηρίζονται από flamenco ήχους και επιρροές από world music, World folk, blues και jazz.

Στο χώρο θα υπάρχουν street food και ποτά! Η είσοδος είναι 5 ευρώ.

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου μετά την αποκριάτικη παρέλαση με Βασιλιά το Μάριο Πρίαμο, θα πραγματοποιηθεί ένα After Party & Carnival Latin Party το ίδιο βράδυ στην Καρναβαλίστικη Τέντα και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που δεν πρέπει να χάσεις!

Οι εορτασμοί κορυφώνονται ξεκινώντας από τις 15:30 μέχρι τις 20:00 με παρουσιάσεις από διάφορες ομάδες χορού, δραστηριότητες για παιδιά, φαγητό και ποτό.  

Από τις 20:00 η τρέλα του Καρναβαλιού θα φτάνει στο απόγειο με ακόμα περισσότερη μουσική και χορό σε ρυθμούς Ρούμπα, Σάμπα, Σάλσα, Μάμπο και Αργεντίνικο Τάγκο, με τη συμμετοχή σχολών χορού αλλά και όλων μας! 

Στο χώρο θα βρεις street food και ποτά και η είσοδος είναι ελεύθερη!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Προχορώντας στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου τσικνώνουμε στην πλατεία Μητροπόλεως, στο κέντρο του Παραλιμνίου, με άφθονο φαγητό, ποτό και μουσική!

Από την γιορτή φυσικά δεν μπορεί να λείψει ο βασιλιάς καρνάβαλος, που υπό τη συνοδεία του τελάλη, θα παρευρεθεί ώστε να πραγματοποιηθεί η στέψη του, σημαίνοντας την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού.

Τ️ο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου λάβε μέρος στην νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση και με αξεσουάρ την τρέλα σου, βγες στους δρόμους για ένα ξέφρενο πάρτι!

Θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτι στην πλατεία, με dj και άφθονη τρέλα.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση όπως κάθε χρόνο.

ΠΑΦΟΣ

Στην αγαπημένη μας Πάφο, όπως θα ξέρεις ήδη ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι ο «Βασιλιάς του Ρίο» και η είσοδός του θα γίνει την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 3.30 μ.μ. στην ανακαινισμένη λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Τον Βασιλιά Καρνάβαλο θα συνοδεύουν φιλαρμονική, μαζορέτες και χορεύτριες. Φυσικά, οι κανταδόροι δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, ενισχύοντας την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με τις μελωδίες τους.

Λίγο αργότερα, στις 4.30 μ.μ., ξεκινάει το αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης στην Πλατεία Κέννετυ, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα «Οδύσσεια», φαγητό και ποτό. 

Το πρωινό του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ., στα στενά δρομάκια του εμπορικού κέντρου, θα ακούσεις τους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου να τραγουδούν καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια, καταλήγοντας στην Πλατεία Κέννετυ και τραγουδώντας σε μια παρεΐστικη και κεφάτη ατμόσφαιρα με το κοινό της Πάφου.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “Aloe” ο αποκριάτικος χορός του Δήμου Πάφου, με τρέλα και κέφι!
Dress Code: σε αυτό το πάρτι πας ΜΟΝΟ μεταμφιεσμένος.
Στα πλαίσια του χορού θα διεξαχθεί και ο καθιερωμένος Διαγωνισμός για άτομα, ζευγάρια και ομάδες, με χρηματικά βραβεία.

Τέλος, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 3.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο, θα μπορείς να παρακολουθήσεις την Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Αφήνοντας την Λάρνακα last but not least, την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με  Καρναβαλίστικο mood στο Παραλιακό μέτωπο (Φοινικούδες) στις 4.30 μ.μ.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί και καρναβαλίστικη παρέλαση με τη συμμετοχή οργανωμένων συνόλων και του κοινού, και ο Δήμος Λάρνακας θα φροντίσει να προσφέρει σε όλους τους παρευρισκόμενους ζιβανία, κρασί και δωρεάν εδέσματα της ημέρας.

Ένα είναι το σίγουρο, κάθε καρναβαλίστικη διοργάνωση περιλαμβάνει δύο βασικά συστατικά: τον χορό και μπόλικο αποκριάτικο ξεφάντωμα!! Τα φετινά Καρναβάλια, λοιπόν, μασκαρέψου και σκόρπισε το δικό σου χρώμα τρέλας σε όποια μεριά του νησιού μας και αν βρεθείς!!

Σχετικά Άρθρα


Τα Σαββατοκύριακα πάμε Φεστιβάλ

Για εσάς που τα Σαββατοκύριακα σας είναι πολύ πολύτιμα και θέλετε να τα περάσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...


Μια νέα bohemian πνοή μεταμορφών...

Υιοθετώντας το ρεύμα της εποχής για τις πιο hippie και bohemian τάσεις, μια νέα πρόταση προστέθηκε στο κέντρο, και...


Η Ιταλία στο πιάτο σου!

Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε; Να συγκεντρώσουμε τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια στη Κύπρο σε μια λίστα; Το κάναμε κι...


Εντυπωσιακά γλυπτά που θα τραβήξ...

Πιο κάτω μπορείς να δεις μερικά τέτοιου είδους εξαιρετικά παραδείγματα, που σίγουρα θα σε κάνουν να τα κοιτάξεις δύο και...