Παραλία Αλυκές

Η παραλία Αλυκές θεωρείται ως μια από τις ομορφότερες λύσεις για μπάνιο για όσους ενδιαφέρονται να κολυμπήσουν και να δροσιστούν.

Ο κόλπος Αλυκές έχει μια στενή παραλία με άμμο και πέτρες. Ο κόλπος Αλυκές βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου, κοντά στα ξενοδοχεία και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος,

Εκεί κοντά στην παραλία υπάρχει μια στάση λεωφορείου και ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στην παραλία εύκολα. Υπάρχουν πινακίδες που καθοδηγούν προς τις εγκαταστάσεις τους διάφορους επισκέπτες.

Γίνεται συχνός έλεγχος της ποιότητας του νερού και η παραλία καθαρίζεται καθημερινά. Έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία λόγω των καθαρών νερών της.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου από τη 15η Απριλίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου υπάρχουν διαθέσιμοι ναυαγοσώστες, μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ και κρεβατάκια με ομπρέλες προς ενοικίαση.

Οι ναυαγοσώστες και ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός εξυπηρετούν από τις 11:00 μέχρι τις 17:30. Την παραλία μπορεί να την προσεγγίσει κάποιος με λεωφορείο, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή ποδήλατο. Πολύ κοντά στην παραλία υπάρχουν χώροι διαμονής.

Διαπίστευση Παραλίας: Μπλε Σημαία
Οι Διευκολύνσεις που παρέχονται είναι οι εξής: Ναυαγοσώστης, Θαλάσσια Σπορ, Αποδυτήρια, Ντους, Κρεβατάκια, Ομπρέλες.

 
 

Σχετικά Άρθρα


Εκκλησία Αγίας Σολομωνής

Οι Κατακόμβες της Αγίας Σολομωνής χτίστηκαν αρχικά στην Ελληνιστική περίοδο. Αποτελούνται από μια ανοιχτή αυλή...


Παραλία Αγία Θέκλα

Αποτελεί ιδανικό σημείο για μπάνιο και βόλτα από τους επισκέπτες.


Μουσείο Καλαθοπλεκτικής, Χωριό Ί...

Το χωριό Ίνεια στην επαρχία Πάφου έχει αναπτύξει μια εξειδίκευση στον τομέα της καλαθοπλεκτικής μέσα από τις καθημερινές...


Αρχαιολογικός Χώρος Αμαθούντας

Στην ευρύτερη περιοχή της Αμαθούντας έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης παρουσίας ήδη από τα Νεολιθικά χρόνια.