Θέλω εκδρομή ΤΩΡΑ: 6+1 Καλύτεροι εκδρομικοί χώροι στην Κύπρο!

BLOG / Θέλω εκδρομή ΤΩΡΑ: 6+1 Καλύτεροι εκδρομικοί χώροι στην Κύπρο!
Κάποτε, η επίσκεψη σε εκδρομικούς χώρους αποτελούσε αποκλειστική δραστηριότητα των οικογενειών και κατά βάση των μεγαλύτερων ηλικιών. Με την πάροδο των χρόνων, όμως, και με την αύξηση της ανάγκης για χαλάρωση μακριά από τους γοργούς και αγχωτικούς ρυθμούς της πόλης, κατάφερε να αποκτήσει περισσότερο, φανατικότερο και πιο πολυπολιτισμικό κοινό.

Λίγο η οικονομική κρίση, η ανάγκη του ανθρώπου της πόλης να επανασυνδεθεί με τη φύση στην πιο αγνή μορφή της, αλλά και η περιέργεια για εξερεύνηση, κατέστησαν σιγά-σιγά τους εκδρομικούς χώρους μια αγαπημένη και ιδιαίτερα δημοφιλή καλοκαιρινή συνήθεια - για παρέες, ζευγάρια, οικογένειες κάθε ηλικίας.

Όλο και περισσότεροι είναι επίσης, οι ξένοι τουρίστες που επιλέγουν να αποδράσουν στις μικρές αυτές οάσεις για αλλαγή παραστάσεων και mood, είτε ως αποκλειστικό προορισμό είτε ως μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου απόδρασης από την ρουτίνα!

Ένας ενδιαφέρον συνδυασμός που αποτελεί όλο και αυξανόμενο trend της εποχής είναι ο αγροτουρισμός σε διπλανά χωριά, η στάση για φαγητό και χαλάρωση σε έναν εκδρομικό χώρο της περιοχής και η περιδιάβαση σε ένα κοντινό μονοπάτι της φύσης για...χώνεψη!

Σίγουρα οι οργανωμένοι αυτοί χώροι στη φύση προσφέρουν στον επισκέπτη τόσο αυτή την πολυπόθητη επιστροφή στη φύση, όσο και μια σειρά υπηρεσιών που κάνουν λίγο πιο εύκολη τη μετάβαση από την καρέκλα του εστιατορίου, στο ξύλινο παγκάκι ανάμεσα στα δέντρα!

Μαζέψαμε ορισμένα από τα ωραιότερα και πιο πολυσύχναστα «στέκια» στη φύση και σου τα παρουσιάζουμε, για να προγραμματίσεις την επόμενη εξόρμησή σου ανάλογα! 

 
1.  Εκδρομικός Χώρος Άγιοι Ανάργυροι Αμμοχώστου

Agioi-Anargyroi-picnic-area-(7).jpg

Ο εκδρομικός χώρος των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται 8km από την Αγία Νάπα στο ακρωτήρι του Κάβο Γκρέκο. Είναι κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και μέσα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο.

Διαθέτει πολλές ανέσεις που θα σε διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό όπως τραπεζάκια, χώρο για άναμμα φωτιάς, πόσιμο νερό και αποχωρητήρια. Υπάρχουν επίσης αναψυκτήριο, μεγάλες τουαλέτες, άνετοι χώροι στάθμευσης, ποδηλατοδρόμος μήκους 4km, δίκτυο μονοπατιών μήκους 16km και μονοπάτι για άλογα.

Έχει υψόμετρο 40m από την επιφάνεια της θάλασσας και χωρητικότητα 100 ατόμων.

Τα μονοπάτια της φύσης που βρίσκονται κοντά είναι το μονοπάτι Κόννος-Άγιοι Ανάργυροι, Άγιοι Ανάργυροι Θαλασσινές Σπηλιές και Κάβος. Αυτό που τον κάνει να διαφέρει σε σχέση με άλλους εκδρομικούς χώρους είναι πως ενώ είναι μικρός, ο τρόπος που είναι κατασκευασμένος, τον κάνει απλά να ξεχωρίζει. Βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω σε βράχους, πάνω ακριβώς από την μαγική θάλασσα της περιοχής, είναι πεντακάθαρος και το σημαντικότερο υπάρχουν ράμπες για ανάπηρους σε όλο τον κατασκηνωτικό χώρο.

2.  Εκδρομικός χώρος Κόρνος, στην Λάρνακα

6.jpg
Βρίσκεται παραπλεύρως του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού ανάμεσα στα πεύκα.

Η αλήθεια είναι πως αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους και οργανωμένους εκδρομικούς χώρους του νησιού!
Εντυπωσιακό είναι το μεγάλο μέγεθος του εκδρομικού χώρου αλλά και ο εντυπωσιακός παιδότοπος με τα πολλά παιχνίδια, όπου μπορούν τα παιδιά να παίξουν ανέμελα και με ασφάλεια αφού είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Διαθέτει, επίσης, ανέσεις όπως χώρο για άναμμα φωτιάς, πόσιμο νερό, τραπεζάκια και αποχωρητήρια.
Υψόμετρο: 380m από τη επιφάνεια της θάλασσας και χωρητικότητα 850 άτομα

 
3. Εθνικό Δασικό Πάρκο Πολεμιδιών στην Λεμεσό

Εθνικο-Δασικο-Παρκο-(2).jpg

Ο εκδρομικός χώρος Πολεμιδιών βρίσκεται κοντά στην πόλη της Λεμεσού και αποτελεί μια ευχάριστη όαση μέσα στη βαβούρα της πόλης.

Βρίσκεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Πολεμιδιών μόλις 6km από το κέντρο της πόλης. Είναι ο ιδανικός τόπος για χαλάρωση, ηρεμία, απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης. Είναι ο ορισμός του παράδεισου!

Εκεί θα βρεις την καφετέρια όπου μπορείς να απολαύσεις το ρόφημα και το σνακ σου. Αυτός ο τόπος είναι εγγύηση για όποιον το επισκεφθεί, ότι θα του αρέσει και θα θέλει να ξαναπάει και μια και δύο και τρεις φορές.

Άλλωστε ποιος λέει "όχι" στο μεγαλείο της φύσης;

Διαθέτει ανέσεις όπως τραπεζάκια, πόσιμο νερό και αποχωρητήρια. Προσοχή όμως, στον χώρο δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς.

Το δασικό πάρκο διαθέτει επίσης παιδική χαρά, μονοπάτια περιπάτου, θέσεις θέας, αναψυκτήριο, γήπεδα αθλοπαιδιών, μονοπάτι άθλησης, αμφιθέατρο και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.                                                                 

Ο σκοπός του πάρκου είναι: 
- Η προστασία και η διατήρηση του σαν πνεύμονας πρασίνου.
- Η προσφορά αναψυχής.
- Η περιβαλλοντική εκπαίδευση του κοινού.
Υψόμετρο:  Βρίσκεται μόλις 160m από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει  χωρητικότητα 200 ατόμων. 
 
4.  Εκδρομικός Χώρος στο Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας, Λευκωσία

Λευκωσια-Αθαλασσας-(5).jpg

Στο εθνικό πάρκο Αθαλάσσας υπάρχει και δεύτερος εκδρομικός χώρος προς την περιοχή των Λατσιών. Ο χώρος αυτός απέχει 8km από το κέντρο της Λευκωσίας. Από τον εκδρομικό χώρο περνάνε τα μονοπάτια της φύσης Δασοβοτανικού Κήπου-Ν.Δ. Εισόδου, Μονοπάτι Ν.Δ Εισόδου-Άγιος Γεώργιος το οποίο συνδέει τους δύο εκδρομικούς χώρους, Μονοπάτι Ν.Δ Εισόδου Πάρκο των Εθνών και το Μονοπάτι Πάρκο των Εθνών-Άγιος Γεώργιος.

Διαθέτει πολλαπλές ανέσεις όπως τραπέζια, πόσιμο νερό και αποχωρητήρια. Στον εκδρομικό χώρο δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς. Το πάρκο επίσης διαθέτει ποδηλατοδρόμους, πεζόδρομους, γήπεδα άθλησης, χώρους στάθμευσης, Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, παρατηρητήριο πουλιών στο Φράγμα Αθαλάσσας, δασοβοτανικό κήπο, μονοπάτι για σκύλους κλπ.

Ο χώρος βρίσκεται σε υψόμετρο 160m από τη επιφάνεια της θάλασσας και είναι χωρητικότητας 450 ατόμων.

5.  Εκδρομικός Χώρος Aphrodite Hills, Πάφος

Aphrodite-Hills-Εκδρομικος-χωρος-01.jpg

Ο εκδρομικός χώρος του Aphrodite Hills είναι ένας από τους ωραιότερους της Κύπρου. Μόλις πατήσεις το πόδι σου εκεί θα καταλάβεις το γιατί! Με θέα το μπλε της θάλασσας σε συνδυασμό με τον ήχο των πουλιών δημιουργούν ένα υπέροχο και μαγευτικό αποτέλεσμα. Γαλήνη, ηρεμία και μόνο όμορφα συναισθήματα σου εμπνέει αυτό το μέρος.

Αυτό που σου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι τα δύο παγκάκια στην άκρη του γκρεμού, πάνω ακριβώς από τη θάλασσα όπου μπορείς να καθίσεις. Εκεί νιώθεις πραγματικά ευτυχία και όλα τα δυσάρεστα τα αφήνεις πίσω σου!

Διαθέτει διάφορα παιχνίδια για παιδιά και πολλά ξύλινα μεγάλα τραπέζια όπου μπορείς να φας με την παρέα σου. Περιλαμβάνει ακόμα, χώρο στάθμευσης και απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς.
 
6.  Το Λιβάδι του Ππασιά, Τρόοδος

Livadi-of-Pasias-(5).jpg

Ο γνωστός σε όλους εκδρομικός χώρος Λιβάδι του Ππασιά βρίσκεται στο δρόμο Κακοπετριάς προς Τροόδος. Απέχει 7,7km από τον Καρβουνά και 2,3km από την Πλατεία Τροόδους. Βρίσκεται σε πάροδο προς τα δεξιά του δρόμου ανεβαίνοντας προς το Τρόοδος.

Θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε πως η ομορφιά της φύσης στο συγκεκριμένο μέρος δίνει ρεσιτάλ αφού τα ψηλά καταπράσινα δέντρα και τα πέτρινα μονοπάτια που σε οδηγούν στα τραπεζάκια δημιουργούν ένα θέαμα ιδανικό!

Ο τόπος όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει, να ξεφύγει από την ένταση και το άγχος της καθημερινότητας και να ζήσει όμορφες στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά του. Αξίζει πραγματικά να επισκεφθείς τον εκδρομικό χώρο "Το Λιβάδι του Ππασιά", πήγαινε και θα με θυμηθείς! Διαθέτει χώρο για άναμμα φωτιάς, αποχωρητήρια, τραπεζάκια και πόσιμο νερό, όλα μέσα στο πράσινο!

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1600m και είναι χωρητικότητας 1600 ατόμων.
 
+1!  Εκδρομικός Χώρος Φράγμα Προδρόμου, Τρόοδος

9.jpg

Από την πολύτιμη αυτή συλλογή εκδρομικών σημείων, δεν θα μπορούσε να λείπει ο συγκεκριμένος!

Κοντά στον υδατοφράκτη Προδρόμου βρίσκεται ο ομώνυμος εκδρομικός χώρος. Το περιβάλλον είναι μοναδικό καθώς συνδυάζονται όμορφα το τοπίο του υδατοφράκτη με το πράσινο του δάσους.

Ο χώρος απέχει μόνο 5km από την Πλατεία Τροόδους. Θα πάρετε τον δρόμο προς Πρόδρομο και θα στρίψετε αριστερά προς την πάροδο για υδατοφράκτη Προδρόμου.

Αν αναζητάς την ηρεμία που σου λείπει μέσα στη μέρα, την ανάγκη για εξόρμηση στη φύση χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα - απλά να απολαμβάνεις τον καθαρό αέρα και τη μαγεία που σου προσφέρει η φύση, αυτός ο τόπος είναι αποκλειστικά για εσένα! Λίγο τα ψηλά καταπράσινα δένδρα σε συνδυασμό με το καφέ, σου δημιουργούν αναμφισβήτητα μια αίσθηση ελευθερίας.

Διαθέτει χώρο για άναμμα φωτιάς, παιδικά παιχνίδια, τραπέζια και αποχωρητήρια αλλά δεν υπάρχει πόσιμο νερό.

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται σε υψόμετρο 1600m από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι χωρητικότητας 300 ατόμων.

Ακόμα το σκέφτεσαι; Σχεδίασε την επόμενη εξόρμησή σου με οδηγό την λίστα αυτή και σου υπόσχομαι να περάσεις αξέχαστα!

Σχετικά Άρθρα


3+1 Καλύτερα Στέκια, Αυστηρά για...

Τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη όπως πρέπει!


6 ιδιαίτερα μουσεία που πρέπει ν...

Eντοπίσαμε και συγκεντρώσαμε 6 μουσεία "κρυμμένα" σε πόλεις, χωριά και κοινότητες της Κύπρου, που αξίζει να επισκεφτείς...


3 Καλοκαιρινοί Προορισμοί για να...

Το Καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι για τον ιδανικό...