2 Πανέμορφοι Κατασκηνωτικοί χώροι «πνιγμένοι» στο δάσος!

BLOG / 2 Πανέμορφοι Κατασκηνωτικοί χώροι «πνιγμένοι» στο δάσος!
Όταν ακούς κατασκήνωση μήπως φαντάζεσαι μια καταπράσινη όαση χαμένη στο δάσος; Έναν απομονωμένο χώρο, μέσα στα δέντρα όπου το μόνο που θα ακούς είναι το κελάηδισμα των πουλιών και το θρόισμα των φύλλων πάνω από το κεφάλι σου;

Αν στο άκουσμα των πιο πάνω έχεις αρχίσει να κουνάς το κεφάλι καταφατικά με ενθουσιασμό, σου έχουμε δύο φανταστικές προτάσεις για να αρχίσεις τις εξορμήσεις σου και να βυθιστείς στο πράσινο του νησιού μας!

 
 
Platania-camping-site-(4).jpg

Βρίσκεται μέσα στο καταπράσινο δάσος των Πλατανιών και πρόκειται στην ουσία για επιλεγμένη δασική περιοχή όπου επιτρέπεται η κατασκήνωση.

Δεν διαθέτει δηλαδή ανέσεις όπως μικρό κατάστημα, καφετέρια, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.

Εκεί θα βρεις άνετο χώρο στάθμευσης, αποχωρητήρια, πόσιμο νερό και χώρο για ψήσιμο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1100m και είναι χωρητικότητας 150 αντίσκηνων και 600 ατόμων. 

 
 
 
Kambi-Kalogerou-Camping-(1).jpg

Από τους ωραιότερους κατασκηνωτικούς χώρους που μπορεί κανείς να επισκεφθεί και από τους δημοφιλέστερους.

Αν είσαι από τους "σκληρούς" κατασκηνωτές, αυτός είναι ο ιδανικός χώρος για σένα, καθώς διαθέτει μόνο τα απαραίτητα για κατασκήνωση όπως χώρο στάθμευσης, αποχωρητήρια, πόσιμο νερό και χώρο για ψησταριά. Δεν υπάρχει ηλεκτρισμός και καφετέρια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εκεί μπορείς να απολαύσεις με την οικογένεια ή την παρέα του μια ήσυχη εκδρομή ανάμεσα στα πεύκα και τα πλατάνια, εισπνέοντας μπόλικο καθαρό αέρα και χαλαρώνοντας μακριά από το άγχος και την φασαρία της πόλης.

Σημείωσε επίσης, ότι παρέχονται θέσεις για κατασκήνωση ή τοποθέτηση τροχόσπιτου, όμως δεν προσφέρεται κουζίνα για μαγείρεμα και χώρος για μπάνιο.

Ο χώρος αυτός συνήθως κατακλύζεται από παραθεριστές από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1540m πάνω από την θάλασσα και κοντά στο χωριό Πρόδρομος. Είναι χωρητικότητας 80 αντίσκηνων και τροχόσπιτων, και 300 ατόμων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κοντινή φυσική πηγή νερού από όπου υδρεύονταν τα γύρω χωριά για αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Σχετικά Άρθρα


7 παραλίες για να πας με τον τετ...

Παραλίες δηλαδή που μπορείτε να κολυμπήσετε και να χαρείτε το καλοκαίρι (και όχι μόνο) με τον σκύλο σας άφοβα και με τη...


5+1 από τους σημαντικότερους αρχ...

5+1 αληθινοί μάρτυρες της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσης της Κύπρου, αποτελούν ιδανικές αφορμές για εκδρομή και...


Θέλεις επειγόντως διακοπές; Και ...

Όταν μας τραγουδούσε ο Κωστάκης ότι "Θέλει Επειγόντως Διακοπές", είχε απόλυτο δίκιο αφού οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια,...


Πάμε για brunch; Βρες τα καλύτερ...

Περιμένεις πώς και πώς το Σαββατοκύριακο για να ξυπνήσεις χαλαρά και να κανονίσεις brunch με την παρέα; Διάλεξε ανάμεσα...