Πάμε για brunch; Βρες τα καλύτερα hotspots στη Λευκωσία!

BLOG / Πάμε για brunch; Βρες τα καλύτερα hotspots στη Λευκωσία!

Πάμε για brunch; Βρες τα καλύτερα hotspots στη Λευκωσία!


Περιμένεις πώς και πώς το Σαββατοκύριακο για να ξυπνήσεις χαλαρά και να κανονίσεις brunch με την παρέα; Διάλεξε ανάμεσα στα καλύτερα hotspots για το...late breakfast σου στην Λευκωσία και καλή όρεξη!

 
Banco-Kitchen-Bar-5.jpg
Το brunch, που μέχρι πρότινος στο νησί μας υπήρχε αποκλειστικά στα menu κάποιων ξενοδοχείων, κατάφερε και τρύπωσε σε καφέ, μπαρ, all day χώρους και, φυσικά, στην καρδιά μας!

Τα κάποτε βαρετά Κυριακάτικα μεσημέρια γίνονται παρεΐστικα και η Κυριακή μας αποκτάει πια ενδιαφέρον.

Καλώς ήρθες br(eakfast-lu)nch, λοιπόν, κι ας μην ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η μόδα σου!
 
Atelier 


atelier.jpg

Το αγαπημένο εστιατόριο της Παλιάς Λευκωσίας με την Γαλλική φινέτσα του ξεχώρισε για τα πιάτα και την μοναδική ατμόσφαιρά του τα τελευταία τρία περίπου χρόνια της λειτουργίας του. Η πρόσφατη προσθήκη ενός απολαυστικού brunch με άρωμα Γαλλίας στο menu του κάθε Σάββατο και Κυριακή, έχει ανεβάσει τον χώρο σε ένα από τα must στέκια. Δοκίμασε το μοναδικό Croque Madame που φτιάχνει (φωτό), το απίστευτο Brioche Façon Pain Perdu, τις λαχταριστές κρέπες με σοκολάτα, αλλά και τα υπόλοιπα καλομαγειρεμένα πιάτα που θα ικανοποιήσουν και το μάτι αλλά και το στομάχι σου!

Brunch κάθε Σ-Κ 10.00-15.00. 
(22262369) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3 Λευκωσία.  

Liege Cafe Bar 

Liege-Cafe-bar.jpg

Το brunch menu του μαγαζιού, φανερά αναβαθμισμένο, θα σε κερδίσει από την πρώτη επίσκεψη! Οι πλούσιες επιλογές του chef προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία, με ξεχωριστές γεύσεις και μυρωδιές. Από τις επιλογές για brunching που προσφέρονται κάθε Κυριακή από τις 09.00 μέχρι τις 16.00, ξεχωρίσαμε τα λαχταριστά red velvet pancakes, καθώς και τα pancakes με βρόμη, σιρόπι από σφένδαμο, μέλι και φρέσκα φρούτα. Αν πάλι είσαι του πιο αλμυρού δοκίμασε το bagel με σολομό και γκουακαμόλε, το πεντανόστιμο Croque madamme, όπως και άλλα πιάτα με βάση το αβγό που σου προσφέρει το menu. 

(96410421) Ιφιγενείας 48, Λευκωσία.
Δ-Κ 18.00-02.00.


Paul Cyprus 


paul.jpg

Έναν διαφορετικό τόνο ήρθε να προσθέσει στο κέντρο της πρωτεύουσας η παγκοσμίου φήμης αλυσίδα αρτοζαχαροπλαστείων και εστιατορίων Paul, που άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους και στην Κύπρο. Εδώ το πρόγευμα περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα από αχνιστές αρτοδημιουργίες, μπένεντικτ, διάφορα quiche, αφράτα κρουασάν, σάντουιτς, σάντουιτς κροκ και ομελέτες. To εκλεκτό τους menu περιλαμβάνει και έτοιμα προγεύματα όπως το Petit dejeuner continental, το L' Express, το Petit dejeuner Parisien, και Equilibre σε μια πιο υγεινή εκδοχή. 

(22029377) Ζήνας Κάνθερ 11, Λευκωσία.
Δ-Κ 08.00-20.30.
 

Garden 

garden-2.jpg

garden-1.jpg

Το λαχταριστό brunch του Garden στο κέντρο της πόλης επέστρεψε και πάλι φέτος με τα υπέροχα pancakes του, τα smoothies του τα οποία συνοδεύει και ένα λαχταριστό donut, καθώς και τις πιο αλμυρές επιλογές του για όσους προτιμούν. Όλα τα πεντανόστιμα πιάτα του μπορείς να τα απολαύσεις στον κήπο καιρού επιτρέποντος ή και στο εσωτερικό του! 

Μουσείου 2,Λευκωσία (22662626) 
Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00-16:00.

Bizzy Bee

bizzy-bee.jpg

Tο Bizzy Bee έχει ανανεώσει πρόσφατα το μενού του με νέα και πρωτότυπα pancakes σε αλμυρές γεύσεις! Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε το pancake ελληνική τυρόπιτα, το English Breakfast pancake, το waffle omelette καθώς και pancake πίτσα, με μπεσαμέλ, γαρίδες, σολομό με Φιλαδέλφεια και άλλα που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί! Εκτός των αλμυρών, εδώ θα βρεις και λαχταριστά γλυκά pancakes, κρέπες, λουκουμάδες και βάφλες οι οποίες έχουν γίνει θέμα συζήτησης όλων το τελευταίο διάστημα στη Λευκωσία – και για καλό λόγο.

(96 599799) Σίμου Μενάνδρου 16, Λευκωσία
Δευτέρα - Κυριακή από τις 11.00 το πρωί μέχρι την 01.00 το ξημέρωμα.


Banco Kitchen Bar

 Banco-Kitchen-Bar-1.jpg

Banco-Kitchen-Bar-3.jpg


Μια από τις πιο νόστιμες επιλογές πολλών στο κέντρο της Λευκωσίας. Ιδανικό για γευστικό brunch το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα. Δοκίμασε αυγό ποσέ, με κινόα και αβοκάντο αλά Μαροκινή κουζίνα, αλλά και τα πεντανόστιμα red velvet pancakes, καθώς και άλλες healthy επιλογές.

(22760100) Μπουμπουλίνας 15.
Δ-Κ 10.00-02.00.

Mouson Bistro Bar

mouson-bistro-3.jpg

mouson-bistro-2.jpg


Αγαπημένο στέκι για πολλούς στα στενά γραφικά σοκάκια της Παλιάς Λευκωσίας. Το Mouson Bistro Bar ετοιμάζει για σένα νοστιμότατο brunch από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 μ.μ. Δοκίμασε τα λαχταριστά αυγά μπένεντικτ, σε σως Ολλαντέζ με καπνιστό ζαμπόν, τα αυγά ποσέ σε ξεροψημένο, τραγανό, φρυγανισμένο ψωμί ciabbata, το croquet monsieur με καπνιστό ζαμπόν, τυρί cheddar και σαλάτα με αβοκάντο, καθώς και για τους λάτρεις του Κυπριακού breakfast, την κυπριακή εκδοχή του brunch. Αν πάλι είσαι της γλυκιάς επιλογής, προτείνουμε clafoutis με μύρτιλλα (γλυκό φούρνου) και τηγανίτες με πραλίνα φουντουκιού ή φρέσκες φράουλες.

(22664444) Μουσών 12, παλιά Λευκωσία.
Δ-Κ 19.00-02.00.


DOT
 
dot-4.jpg


dot-5.jpg

dot-3.jpg

Τα πιάτα στο D.O.T. προκαλούν πάντα τον θαυμασμό και δεν μπορείς παρά να τα ανεβάσεις στα social media προτού ξεκινήσεις να τα καταβροχθίζεις! Δεν θα μπορούσε λοιπόν το brunch που σερβίρει τα σαββατοκύριακα να μην κυμαίνεται στα ίδια ψηλά επίπεδα γεύσης και εικόνας. Μια γκάμα επιλογών απλώνεται μπροστά σου, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα benedict eggs, οι λαχταριστές ομελέτες με καπνιστό σολομό ή μπέικον, τα pancakes καθώς και άλλα.

(22101228) Αθηνάς 6A, Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία.
Δ-Παρ 12.00-15.00, 19.00-23.00 & Σ-Κ 11.00-15.00, 19.00-23.00.
 

Σχετικά Άρθρα


3+1 Καλύτερα Στέκια, Αυστηρά για...

Τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη όπως πρέπει!


Εξερευνήσαμε 3 χωριουδάκια που θ...

Ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές βόλτες στη φύση, χουχούλιασμα το βραδάκι μπροστά σε τζάκι με ζεστή σοκολάτα και...


Πάμε για brunch; Βρες τα καλύτερ...

Περιμένεις πώς και πώς το Σαββατοκύριακο για να ξυπνήσεις χαλαρά και να κανονίσεις brunch με την παρέα; Διάλεξε ανάμεσα...


Ζήστε τις εμπειρίες των μονοπατι...

Το exodos.com.cy συγκέντρωσε μερικά από τα μονοπάτια της φύσης με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας (3 - για τα δεδομένα της...