Η Airbnb μας αποκαλύπτει τους 10 πιο hot προορισμούς της για το 2018!

BLOG / Η Airbnb μας αποκαλύπτει τους 10 πιο hot προορισμούς της για το 2018!
Η Airbnb μας αποκαλύπτει τους 10 πιο hot προορισμούς της για το 2018!

Tη λίστα με τους πιο hot προορισμούς, ως προς τις ενοικιάσεις καταλυμάτων, για το 2018 δημοσίευσε η δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb.

Παρόλο που - προς έκπληξη πολλών - η Ελλάδα δεν έχει παρουσία στις πρώτες 10 θέσεις, στην 19η θέση συναντάμε την Μύκονο με 173% αύξηση στις ενοικιάσεις.

1. Κανγκούνγκ, Νότια Κορέα

1-κανγκουνγκ-νοτια-κορεα-(1).jpg

Η Κανγκούνγκ της Νοτίου Κορέας καταλαμβάνει επάξια την 1η θέση στη λίστα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη με διαφορά έκρηξη στις αναζητήσεις καταλυμάτων. Έτσι, καταγράφοντας αύξηση μεγαλύτερη από 2.175% μέσα στο 2017, κατάφερε να «σπάσει» τα μηχανάκια της Airbnb.

Και αν αναρωτιέστε την αιτία πίσω από την δραματική αυτή αύξηση, υπενθυμίζουμε ότι η Κορέα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

2. Μπόρνμουθ, Μεγάλη Βρετανία

2-Μπορμουθ-Μεγαλη-Βρετανια.jpg


Εμπνέοντας στον επισκέπτη μια νεανική διάθεση εξαιτίας του μεγάλου πανεπιστημίου που διαθέτει, και συνδυάζοντας ξέφρενη διασκέδαση με πολιτιστική εξερεύνηση, η πόλη της Μ. Βρετανίας δικαίως ανήλθε στην 2η θέση και στις προτιμήσεις του κόσμου με ποσοστό 353%. 

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκαν φέτος το παραλιακό Μπόρνμουθ, ήταν τριπλάσιος σε σχέση με το παρελθόν!

Η σειρά των διάσημων φεστιβάλ που διοργανώνονται στην παραλία, με κορυφαία το «Bournemouth Food and Drink» και το «Arts by the Sea», ανήκουν στα must do της περιοχής!

3. Έντμοντον, Καναδάς


3-εντμοντον-καναδας.jpg

Το Έντμοντον, ηφουτουριστική πόλη της Αλμπέρτα στην καναδέζικη επαρχία, οδηγείται στις πρώτες θέσεις της φετινής λίστας με ποσοστό αύξησης 353% δικαίως! 

Η μοναδική ομορφιά της, αλλά και η τοποθεσία της ως το δημοφιλέστερο πέρασμα για τα Βραχώδη Όρη, που δέχονται κάθε χρόνο κοσμοσυρροή επισκεπτών από κάθε γωνιά της γης, κάνει την πόλη αυτή μαγνήτη για τους ταξιδιώτες.


4. Ινδιανάπολη, Ιντιάνα


4-Ιντιαναπολη-Ιντιανα.jpg

 
Η «πόλη του ύπνου». Έτσι τουλάχιστον είχε χαρακτηριστεί κάποτε η πρωτεύουσα της Ιντιάνα, αλλά μόνο αυτό δεν είναι τελικά, αφού τη φετινή χρονιά η επισκεψιμότητά της αυξήθηκε κατά 256%, εκτοξεύοντάς την ανάμεσα στην πρώτη πεντάδα της λίστας των top προορισμών για το 2018.

Η όλο και περισσότερο αναπτυσσόμενη πόλη-διαμάντι της Ιντιάνα ξεχωρίζει για τα νέα «παιδιά» της που δεν σταματούν να την προικίζουν με ενέργεια, πρωτοποριακές ιδέες και σημαντικές επενδύσεις.

5. Ντα Νανγκ, Βιετνάμ

5-DaNang-Vietnam.png

Το Βιετνάμ είχε την τιμητική του στη φετινή λίστα της Airbnb, καταλαμβάνοντας δύο θέσεις. Πρώτο εμφανίζεται το βιετναμέζικο θέρετρο Ντα Νανγκ που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η αρχαία πόλη Χόι Αν, που προστατεύεται πλέον από την UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

6. Κολόμπους, Οχάιο


6-columbus-ohio.jpg

Η πόλη που πήρε το όνομά της από τον εξερευνητή Χριστόφορο Κολόμβο που πιθανότατα την ανακάλυψε, και το ομώνυμο πανεπιστήμιο να της δίνει αέρα νεότητας και ενέργεια, η πρωτεύουσα του Οχάιο έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της, τόσο από φαγητό όσο και από ιστορία και διασκέδαση.

7. Ελεύθερη Αμμόχωστος, Κύπρος


Agioi-Anargyroi-Sea-Caves-(Linear)-Nature-Trail-(10).jpg

Ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός της Κύπρου σημείωσε αύξηση 234% σε σχέση με το 2016.  

8. Μπιλμπάο, Ισπανία

8-Μπιλμπαο-Ισπανια.jpg

Βάλτε στην βαλίτσα την καλή σας φωτογραφική μηχανή, καθώς είναι ό,τι χρειάζεστε για το ταξίδι σας στο ισπανικό Μπιλμπάο, με τον φακό να απαθανατίζει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σύγχρονου κέντρου που μπλέκεται με τα μπαρόκ κτήρια της παλιάς γειτονιάς και τους καταπράσινους λόφους που συναντούν τα νερά του ποταμού Nervion.

Μπορεί η μητρόπολη των Βάσκων να αποτέλεσε ένα καταθλιπτικό βιομηχανικό κέντρο στο παρελθόν, ωστόσο σήμερα ανανεώθηκε και θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία πολιτιστικά  και οικονομικά κέντρα της Ισπανίας, όπως άλλωστε μαρτυρά και η 234% αύξηση στη ζήτηση καταλυμάτων.


9. Ανόι, Βιετνάμ


9-Ανοι-Βιετναμ.jpg

Η δεύτερη παρουσία του Βιετνάμ στη λίστα, αυτή τη φορά με την πόλη Ανόι, χτισμένη στις όχθες της λίμνης Χόα Κιμ.

Ξεχωρίζει για τα καταπράσινα πάρκα και τους μυρωδάτους κήπους της, αλλά και για τις γοτθικού ρυθμού εκκλησίες και τα κτήρια που κοσμούν το παλαιό κέντρο της.

10. Matinhos, Βραζιλία

10-Matinjos-Brazil.jpg

Η πόλη με τις αχανείς παραλίες, ιδανική όχι μόνο για τους φανατικούς υποστηρικτές του surfing, του kite και των λοιπών θαλάσσιων sports, αλλά και για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν για λίγο από την αγχώδη καθημερινότητα.

Δίπλα σε μια από τις μεγαλύτερες ακτές του ατλαντικού, το Matinhos αποτελεί τον μοναδικό νοτιοαμερικάνικο προορισμό στην λίστα της Airbnb, σημειώνοντας 209% αύξηση μέσα στο 2017.

Και για όσους επιθυμούν να πάρουν ακόμα περισσότερες ιδέες για τις φετινές διακοπές, η εικοσάδα ολοκληρώνεται ως εξής:

11. Κόρντιφ, Ηνωμένο Βασίλειο
12. Γκουαραπάρι, Βραζιλία
13. Μινεάπολις, Μινεσότα
14. Οοϊτά, Ιαπωνία
15. Ντούνεντιν, Ν. Ζηλανδία
16. Μαρ Ντελ Πλάτα, Αργεντινή
17. Fernie, Καναδάς
18. Ζάγκρεμπ, Κροατία
19. Μύκονος, Ελλάδα
20. Μαζατλάν, Μεξικό

Πηγή: www.airbnb.com

Σχετικά Άρθρα


3+1 Καλύτερα Στέκια, Αυστηρά για...

Τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη όπως πρέπει!


Οι 5 καλύτερες παραλίες της Αμμο...

Όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει όλοι μας ψάχνουμε την τέλεια παραλία για να περάσουμε την μέρα μαυρίζοντας, πλατσουρίζοντας...


5+1 σημεία για να απολαύσεις το ...

Παραδοσιακό ιταλικό ή μήπως περίεργο και πρωτότυπο; Στις πιο κάτω παγωταρίες θα βρεις αυτό ακριβώς που απαιτεί ο...


Όταν ο Άγιος Βαλεντίνος κάνει ch...

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει...Βαλεντίνο θα θυμίσει συμπληρώνουμε εμείς, αφού με τον ερχομό του 2ου μήνα της νέας χρονιάς, τα...