Υπέροχες υποβρύχιες εμπειρίες στην Κύπρο

BLOG / Υπέροχες υποβρύχιες εμπειρίες στην Κύπρο
Η Κύπρος συνδυάζει με έναν εκπληκτικό τρόπο όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν πραγματικό παράδεισο για τους δύτες. Το νησί μας ελκύει δύτες απ’ όλο τον κόσμο λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, των κορυφαίων ναυαγίων αλλά και της πλούσιας θαλάσσιας ζωής που διαθέτει ο βυθός του.

Επίσης απολαμβάνει μια από τις μεγαλύτερες καταδυτικές σεζόν στην Μεσόγειο χάρη στα ζεστά νερά, η θερμοκρασία των οποίων κυμαίνεται ολόχρονα μεταξύ 16 - 27 βαθμών Κελσίου, γεγονός που ενισχύεται περαιτέρω από την άριστη ορατότητα λόγω της απουσίας πλαγκτόν.
 
Μια σειρά από ναυάγια, θεαματικές υποθαλάσσιες σπηλιές, τούνελ και ενδιαφέροντα μονοπάτια, σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε - υπόσχοντας σας ότι θα ανακαλύψετε ένα μαγικό υδάτινο κόσμο! Οι θάλασσες του νησιού θα σας  οδηγήσουν σε αρχαίους αμφορείς και λίθινες άγκυρες και θα σας συστήσουν τους εξωτικούς κατοίκους του βυθού.
 
vera-k-wreck-diving-site-2.jpeg

Ναυάγιο Βέρα K

Το Ναυάγιο Βέρα Κ βρίσκεται βυθισμένο εικοσιπέντε λεπτά μακριά από το λιμάνι της Πάφου, σε βάθος 11 μέτρων. Πρόκειται για ένα Λιβανέζικο φορτηγό πλοίο το οποίο προσάραξε το 1972 και διαλύθηκε το 1974, διότι θεωρήθηκε επικίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα. Είναι ακόμα σε τέσσερις βασικές ενότητες και η γέφυρα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Κοντά στο ναυάγιο υπάρχει μια αψίδα και μια σειρά από στενές σήραγγες κατάλληλες για έμπειρους δύτες. αποτελεί μια εμπειρία ανεπανάληπτη για όσους λατρεύουν τις καταδύσεις.


Wreck-of-the-White-Star-Diving-Site-3.jpg

Ναυάγιο White Star

Η κατάδυση στον Άσπρο Ποταμό, WHITE RIVER, δίπλα στη μαγευτική χερσόνησο του Ακάμα. Είναι ένας μικρός κόλπος που δίνει πρόσβαση σε ένα πολύ ενδιαφέροντα λαβύρινθο ρευμάτων. Το πρώην Ρωσικό αλιευτικό σκάφος ''White Star'' βούλιαξε στη θάλασσα κοντά στο λιμάνι της επαρχίας Πάφου το 2006, καθώς ρυμουλκούνταν προς τη Λεμεσό για να αχρηστευθεί ολοκληρωτικά.

Τώρα κείτεται σε βραχώδη βυθό, 14 με 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και στεγάζει ροφούς, σπάρους και άλλα ψάρια. Η κατάδυση Ναυάγιο White Star αποτελεί για τους λάτρεις των καταδύσεων αξέχαστη εμπειρία.
 
Amphitheatre-Diving-Site-6.jpg

Αμφιθέατρο

Όσοι θέλουν να εξερευνήσουν και να απολαύσουν για πρώτη φορά τη μαγεία του υποβρύχιου κόσμου, η κατάδυση Αμφιθέατρο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Πρόσβαση μπορεί να έχει κάποιος από την ακτή ακριβώς μετά τη μύτη στον Κόλπο των Κοραλλίων, με σύντομη καθοδική πεζοπορία στους βράχους.

Αυτή είναι μια αρκετά γνωστή κατάδυση που ποικίλει από 4 έως 12 μέτρα. Ονομάστηκε έτσι από το φυσικό σχηματισμό χαραγμένο στο βράχο, που θυμίζει αμφιθέατρο, όπως το δημιούργησαν τα θαλάσσια ρεύματα. Εκτός από τους εκπληκτικούς βράχους, υπάρχει αφθονία θαλάσσιας ζωής για να εξερευνήσετε, περιλαμβανομένων ροφών, χελιών και σουπιών.
 
Agioi-Anargyroi-Diving-Site-3.jpg

Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο

Υπέροχα καταγάλανα νερά, μια μοναδική εμπειρία για κατάδυση, εξερεύνηση στον υποβρύχιο πλούτο των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο και ανεξίτηλες εικόνες.
Το βάθος κυμαίνεται απο 10 έως 25 πόδια, με μια απότομη κλίση που επιτρέπει στους δύτες να βουτήξουν αρκετά γρήγορα. Η ορατότητα είναι συνήθως από 30 έως 40 μέτρα.

Υπάρχουν πολλά μικρά ψάρια. Η τοποθεσία είναι ιδανική για βραδινές βουτιές, όπου μπορεί κανείς να δει και να θαυμάσει τα χταπόδια.


HMS-Cricket-Diving-Site-6.jpg

HMS Κρίκετ

Όσοι θέλουν να εξερευνήσουν και να απολαύσουν για πρώτη φορά τη μαγεία του υποβρύχιου κόσμου, αλλά και να δουν από κοντά το HMS Κρίκετ, η κατάδυση αυτή αποτελεί αξέχαστη εμπειρία.

Αυτό το σημείο κατάδυσης βρίσκεται ανοιχτά της επαρχίας Λάρνακας και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για εξερεύνηση ενός παλιού Βρετανικού πολεμικού πλοίου που κείτεται ανάποδα στο βυθό, στα 27 μέτρα.




Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Σχετικά Άρθρα


Υπέροχες υποβρύχιες εμπειρίες στ...

Το νησί μας ελκύει δύτες απ’ όλο τον κόσμο λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, των κορυφαίων ναυαγίων αλλά και της...


Brunch is served! Τα 3+1 καλύτερ...

Είσαι φανατικός υποστηρικτής του Κυριακάτικου πρωινο-μεσημεριανού με την παρέα; Αν ναι, ανακάλυψε 3+1 σημεία στην πόλη...


5 προτάσεις για ένα όμορφο, χαλα...

Οι μέρες ανοίγουν, ο καιρός αρχίζει να φοράει τα ανοιξιάτικά του και όλο και περισσότεροι αρχίζουν να συσσωρεύονται στην...


Μαγευτικές διακοπές σε νησιά της...

Το exodos.com.cy, μέσα σε όλα τα πανέμορφα μέρη, ξεχώρισε σε αυτό το άρθρο πέντε από τα πιο δημοφιλή και μαγικά νησιά…για...